Select All
  • The Stupidos | The Hidden Cure
    836K 53.3K 53

    Teen Fiction ' Humor | Completed Season 1 || Amistad Series ••• Hazelizz Zachary - Saat mendengar sebaris nama ini, pasti sinonim dengan gelaran si sombong. Tidak mempunyai kawan malah tidak mahu berkawan. Hanya disebabkan kisah silamnya, dia lebih memilih untuk tidak mempunyai kawan. Namun, itu hanyalah sementara ap...

    Completed  
  • 𝐌𝐫𝐬.𝐑𝐢𝐲𝐲𝐚𝐝𝐡 𝐙𝐚𝐲𝐲𝐡𝐝𝐢𝐭𝐡 : 𝐇𝐢𝐬 𝐒𝐞𝐜𝐫𝐞𝐭 𝐖𝐢𝐟𝐞
    756K 32.6K 83

    Sequel from Cinta Hati Mr.Rayden Rafiqi : "Aku nak kau gugurkan kandungan tu!" -𝐑𝐈𝐘𝐘𝐀𝐃𝐇 "Jangan tuan, anak ni tak bersalah. Ini anak tuan." -𝐀𝐈𝐒𝐘𝐀 "Tch. Let me remind you again, flower. Hanya Tiara Kamelia sahaja yang layak mengandungkan anak aku! Lagipun kau dah lupa, aku yang beli kau? Hmm? Jadi kau sepa...

    Mature
  • Ketua Pengawas Vs Tunang
    7.2M 125K 23

    Air yang tenang, Jangan disangka tiada buaya. Bukan buaya aje malah kuda laut,singa laut, ikan jaws pun ada"-FARHAN "Adeh....keluar dari mulut buaya,Masuk pulak mulut pedas abang pengawas ni. Tension!"-MAIRA. "Alang-alang menyeluk perkasam, biar sampai ke pangkal ketiak! Eh silap. Pangkal lengan! " -HADZRIQ. "Usaha ta...

    Completed  
  • The Story of That Lady & A Man (#COMPLETED)
    92.3K 1.5K 54

    Kisah Carl dan Mel yang masing-masing mempunyai ego diri yang tinggi dan tidak mahu mengalah antara satu sama lain. Carl seorang lelaki yang ego, kaki gaduh, dan panas baran. Manakala Mel pula seorang perempuan yang ego, keras hati dan pantang dicabar. Kedua-duanya bertemu dalam satu peristiwa dimana kereta yang dip...

    Completed   Mature
  • Mr. Doctor untuk Miss Practical ✔
    1.9M 81.2K 75

    cerita ini bknlah fakta dan saya tahu ianya salah yg teramat sgt. Jdi mohon anda bca secara santai dan anggap sahaja ini cerita imaginasi Mengisahkan seorang gadis yang periang, berdikari dan berani. Bernama Amira Fadhiya atau lebih dikenali Dhiya. Baru menamatkan pengajiannya dalam bidang perubatan. Tamat sahaja pen...

    Completed  
  • Mr. Doktor I love you
    923K 28.9K 69

    Irdina Gadis yang berasal dari Kedah dan bakal berkhidmat sebagai doktor pelatih di Shah Alam Medical Centre. Dia sama seperti perempuan lain mengimpikan hidup yang bahagia. Nazran Seorang doktor yang berkhidmat di Shah Alam Medical Centre. Dia memiliki wajah yang tampan sehingga digilai ramai wanita. Dia juga pernah...

    Completed  
  • HETEROCHROMIA
    479K 27.1K 85

    Winner of New Adult Category in Wattys2019 Highest Rank #1Humor(back in the old days) Finalist of 2017 Wattys 2019 #1/1.48k book tagged with 'life' (somehow?) H E T E R O C H R O M I A : MASK ON Heterochromia bermaksud iris mata yang berbeza warna yang jarang berlaku. Zed mempunyai Heterochromia dan dia tidak suka m...

    Completed  
  • PROSTHETIC [HIATUS]
    51.8K 4.7K 44

    HIGHEST RANK #7 IN HUMOR S̛̰͖̦̬̥ͨ͂́̀͢ ̨̺̻͔̘̺̉ͅA̢̪̼̥ͧͧ̿̏ͬͧ̂͛͒́ͅ ̸̷̫̜ͪ̉̅͋͑V̬̫̟͕̬͕̗͋ͮ͝ ̊͗̋̎҉̡̦̜̖̹͕̙Ȃ̡̧̫̖͚̳̬̭͉ͭ͛̎ͬ ̶͍̞̩͙̗̱̓̑́ͭ̌̀N̦͉͓̖͔̹͚̉̋̀͟ ̍͌̔̔ͦ͏͏̬̤̹̗̖͓T̸̶̛̳̗͉͚̯̬̟̈́ͯ͒͂̓͊ͤ̄ T R I L O G Y : P R O S T H E T I C S Prosthetic atau bahasa melayunya prostetik adalah alat yang mengganti anggota badan yang rosak teruk or mos...

  • Di Bawah Salju
    305K 31.4K 60

    [COMPLETED] Dia hanya gadis yang cuai. Tidak pandai berbohong malah polos. Keberanian sebati dalam jiwanya menyebabkan dirinya bangkit untuk meneruskan kehidupan. Dialah Adira Humaira, yang tersesat di dalam hutan semasa mengembara bersama pasukan berkudanya. "Aduh! mana kawan kawan aku ni. Ya Allah janganlah aku ses...

    Completed   Mature
  • Beriku Peluang Kedua
    1.4M 42.2K 31

    Disebabkan salah faham yang terjadi, hidup Aira merana disebabkan kekejaman seorang lelaki bernama Fadlan. Bagi Fadlan, melihat Aira menangis,meratap, meraung buatkan hatinya puas. Ya, dia puas melihat air mata Aira, perempuan yang dia terlalu benci. Perkahwinan yang terjadi bukan kehendak Aira walaupun dalam diam di...

    Completed  
  • [DIBUKUKAN] Our Faith | MYG ✓
    95.5K 8.6K 24

    Season 1 : Dihidupkan semula didalam tubuh wanita yang mempunyai kehidupan lebih mewah dari dirinya buatkan kehidupan Jieun berubah seratus peratus. Lebih- lebih lagi bila wanita itu sudah mempunyai seorang suami, Min Yoongi namanya. Si lelaki beku. Jika dia mahu kembali ke tubuhnya semula, ada beberapa perkara yang...

  • Pencuri Hati! Mrs Doktor..
    693K 23.1K 50

    Cry. Forgive. Learn. Move on. Let your tears water the seeds of your future happiness. Hubungan yang sudah terjalin lama terputus ditengah jalan kerana itu membuatkan dirinya trauma untuk mempercayai lelaki bermulut manis. "Kita sakit hati tengok doktor keluar dengan pakcik askar" -Aqim Adrien. "Awak siapa nak halang...

    Completed  
  • RUN AWAY
    3.3K 290 37

    "Percaya atau tak, dari pelajar sekolah menjadi penyelamat untuk dunia yang tidak diketahui kewujudannya." Sorry kalau story ni tak berapa best. Aku harap korang enjoy and thanks sudi baca cerita mengarut aku. Thanks for cover by- @haruna1zumi And thanks untuk kawan kawan yang sudi support aku.

    Completed  
  • Mrs. King: The Queen From Marhaen
    10.9M 518K 74

    (COMPLETED) Dia satu-satunya cinta. Sejak pertama kali aku menjejak ke sini, hanya dia menjadi sebab aku memilih untuk tinggal di 'neraka' itu. Menjadi isterinya adalah angan-angan terbesar. Mengapa bukan cita-cita? Angan dan cita berbeza. Cita untuk sesuatu yang boleh digapai. Angan? Dia Si Putera Raja. Pewaris tungg...

    Completed   Mature
  • My Obsession Ex Boyfriend (Completed)
    153K 9.7K 25

    Tiga tahun sebelum berlakunya perpisahan antara mereka, hubungan Arluna Aurell bersama Adriel Harys baik-baik saja. Mereka sangat mencintai antara satu sama lain dan berjanji untuk setia berdua selamanya. Namun janji dan cinta mereka telah diragut rasa dusta yang membuatkan Arluna Aurell pergi jauh meninggalkan Adriel...

    Completed  
  • HELLO, ABANG BODYGUARD! [COMPLETED]
    336K 30.6K 57

    RAYYAN RAZIEN - Cool, berkarisma, kacak dan bergaya. Senyumannya mampu mencairkan hati wanita. Pengarah syarikat sekali gus ketua bodyguard Campbell Corporation ini sangat tangkas bergasak pantas menyerang. Namun, di sebalik personalitinya yang sentiasa tenang, wujud satu rahsia besar efek daripada kemalangan yang ham...

    Completed  
  • This Is My Fate
    10.2K 1K 54

    Roh Jesse masuk ke dalam badan seorang wanita cantik dan kuat yang bernama Jessica. Jessica meninggal kerana dia membiarkan dirinya berlapar selama dua minggu, tanpa makan dan tanpa minum. Jesse merasa perbuatan Jessica itu sangatlah tidak masuk akal, hanya kerana seorang lelaki Jessica sanggup mendera dirinya sen...

  • Her Colourful Eyes
    130K 11.9K 30

    *ON HOLD* "Damn! Aku lupa nak pakai contact lens!" - Aryanna Raisya. Memang sepanjang hayatnya dia tk boleh berpisah dengan contact lens. Sebab apa? Warna matanya akan berubah setiap kali perasaan yang berbeza hadir. Aneh? Sebab itu lah gadis itu langsung tiada kawan di sekolahnya. Dia takut untuk berkawan kera...

  • Mencintaimu Mr. Arrogant (Dalam Proses Mengedit Semula)
    2.2M 107K 112

    1 in love 26/7/2019 "Mama nak kamu kawin dengan Mel! itu calon pilihan mama."-Faridah "Mikail takkan kawin dengan perempuan gedik ni. dia bukan pilihan mikail."-Adam Mikail ____________ "kenapa encik sanggup buat macam ni dekat saya? takkan di sebabkan kasut kulit encik yang kotor tu saya kena akibat m...

  • Beautiful Lies
    9.7M 440K 86

    Kisah Aiden & Melissa. Ucapkan dusta itu Katakan dengan indah Pejamkan mataku Andaikan saja kita bahagia

    Completed  
  • Bukan Untuk Dimiliki
    3.5M 227K 75

    Pertama : Singkirkan Ilya Humaira atau lebih tepat aku akan buat Airil Zafran ceraikan dia. Kedua : Kahwin dengan Airil Zafran, seperti yang kami rancang sepanjang sepuluh tahun menyemai cinta dan mengikat kasih sayang. Ketiga : Kami akan bahagia seperti yang aku impikan. Tetapi rancanganku ini tidak seindah yang dib...

    Completed  
  • MR LUTH: AKU BUKAN MALAIKAT |NOVEL|
    1.7M 111K 70

    |ROMANCE+THRILLER| HANYA ADA SEPARUH CERITA KERANA TELAH DIJADIKAN NOVEL/EBOOK "Ya, aku memang gila. Gila cintakan isteri aku. Hawa Sofiah." Siapa sangka? Pertemuan yang tak dirancang itu telah menyatukan Hawa dan Luth kerana perbuatan terkutuk orang ketiga di dalam rumah agam Tuan Haji Zamani. Hari itu, telah merasmi...

    Completed  
  • Two Twins(Completed)
    55.8K 2.4K 26

    Tengku Aisha Andriana dan Tengku Aisra Aidriana.Dua adik beradik yang amat dingin. Tengku Aisha Andriana digelar sebagai Ice princess.Aisha mempunyai dua sisi yang berbeza iaitu sisi yang happy dan sisi yang menyeramkan.Apabila Aisha sudah menjadi Rose maka sisi Aisha nya sudah hilang dan akan ada satu aura iaitu tak...

    Completed  
  • Encik Artist Paling Annoying !
    37.5K 4.4K 36

    MEER NASH | LAURA Kisah mengenai Ameer Nashreeq atau dikenali dengan panggilan Meer Nash dalam bidang lakonannya. Seorang pelakon yang meningkat popular. Namun memilki sikap yang paling annoying jika berada di set pengambaran. Bermacam - macam kerenah dan ulah yang dia lakukan. Sampaikan kadang - kadang tu pening dibu...

    Completed  
  • He Is Psycho!
    77.7K 1.8K 8

    Aku benci dia. lelaki psycho. Dalam ramai2 lelaki,kenapa keluarganya harus memilih lelaki psycho tu? Nasib si gadis malang,Auni Batrisya bt Dato'Halim yang dipaksa oleh keluarganya untuk mengahwini Tengku Haris Iskandar bin Tan Sri Tengku Amar. Bukan aku tak kenal lelaki psycho tu. Depan ibu dan ayah aku,bukan main ba...

  • Suamiku Tinggi 189cm?!!
    1.9M 87.6K 104

    PANGGG!! Satu tamparan yang kuat telah hinggap di pipi kanan Najwa. Terasa amat sakit namun kesakitan itu tidak setanding luka di dalam hati yang sedang dialami olehnya ketika ini kerana suami yang selama ini dia cintai sanggup menampar dirinya di hadapan khalayak pelajar yang lain hanya gara-gara seorang gadis yang...

  • cinta 3 suku ( Herna Diana )
    263K 3.6K 65

    'Sketsa perang' di pertengahan jalan menjadi detik pertemuan pertama antara Minah Sewel dan Mamat Tiga Suku. Sejak itu, pertemuan demi pertemuan tercipta. Anehnya, setiap pertemuan dihiasi insiden perlanggaran. Iman - gadis comel yang nakal dan berperwatakan kasar atas dasar mahu melindungi diri lantaran pengalaman m...

    Completed   Mature
  • Prince Charming
    14.1K 474 23

    Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming-carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Cha...

  • Projek Bantah Kahwin
    786K 29.5K 64

    10 tahun lalu, waktu mama Umi aku tanya pasal kahwin. "Kahwin? Nak~," Sekarang, "Kahwin? Mak dah makan ubat ke belum ni?," Aku, Lisa bersepakat dengan lelaki pilihan mama aku si Daniel tu, untuk tidak menjayakan rancangan mama kitaorang. Aku tak nak kahwin pasal tak ada cinta dan kerana usia aku yang baru 16 tahun ni...

    Completed  
  • Bila Kuli Jadi Artis
    9.7K 322 35

    Mayurie Rosella, nama yang pelik, namun pemilik nama itu adalah gadis yang biasa-biasa saja. Yuri seorang gadis lepasan SPM, bekerja di Pizza Star dan berasal daripada keluarga serba kekurangan. Kelebihannya hanya satu, dia memiliki suara yang merdu bak buluh perindu. Kehadiran seorang pelanggan serba kacak yang lanca...

    Completed   Mature