Select All
  • Miss Annoying
    553K 18.2K 112

    "Aku taknak lah khawin dengan kau!"-Katherine- "Awak milik saya,awak tetap akan jadi isteri saya" -Fattah- Mengisahkan tentang seorang lelaki bernama Fattah yang hendak mengahwini Katherine. Dalam masa yang sama Tan Sri Kamal iaitu tokpa Katherine juga menyuruh mereka berkahwin. Ikmal iaitu kawan baik Katherine dalam...

  • [COMPLETED] Suamiku Mr Jutawan
    967K 26.2K 63

    'Perempuan ini menyusahkan'-Tengku Arian 'Lelaki ini menjengkelkan'-Alisya Qaisara Adakah mereka akan terus membenci jantina berlainan ataupun sebaliknya? Start: 05.12.2015 End: - 25.04.2019

    Completed  
  • IF I NEVER LOVE YOU ✔
    1M 49.5K 57

    SYED ZARIF IZZHAN jatuh cinta pandang pertama kepada NUHA QISRINA, adik kembar NURA QISTINA. Dia sanggup merendahkan egonya untuk meminta bantuan daripada NURA QISTINA untuk menawan hati NUHA QISRINA. Tapi dia tidak tahu ada yang lebih mencintainya. Lebih dari dia mencintai NUHA QISRINA. NURA QISTINA hidup dengan bah...

    Completed  
  • Imperfect WIFE ✔
    1.9M 40.6K 94

    ? Highest ranking : #10 in cinta (18 Mei 2018) #1 in cerpen (26 Mei 2018) #1 in cerpen (4 July 2018) WARNING ⚠ Bahasa pasar, kasar, mencarut, bacaan 18 ke atas (sikit) dan ayat tunggang langgang. Start edit : 4 July 2018 ******* SINOPSIS: "Cinta? Hahaha memang aku penipu besar lah kalau aku kata aku tak cintak...

    Completed   Mature
  • RAHSIA HATI
    1.2M 31.8K 44

    (UNEDITED) Bersabarlah dalam penantianmu. Berdoalah dalam diammu. Kerana tulang rusuk tidak akan pernah tertukar. Megat Ian Hanif Al-Fateh mempunyai segalanya. Namun hatinya kecewa apabila kekasih hati pergi meninggalkannya demi mengahwini lelaki lain. Sikapnya yang dulu dingin bertambah dingin. Hatinya mula tertutup...

    Mature
  • AORA'S // TRUST ✔
    234K 9.1K 79

    AORA, seorang gadis riang yang mana pun perginya, namanya diingati. Dirinya digilai. Sayangnya... "Ish, awak ni tak tahu malu ke Aora? Perempuan normal ada malu tahu?" - Shazwan Rhais Dia gadis yang tak tahu malu. Menggoda, memikat, bermanja. Itu kerjanya. Mujur Rhais itu tinggi agamanya. Tak mudah terperangkap walaup...

    Completed   Mature
  • HI, ENCIK PROFESSOR!
    60.2K 7.5K 33

    G.O.L, sebuah agensi penyiasatan milik Aralyn Awliya selalu menerima kes terpencil yang tidak dapat diselesaikan oleh pihak polis. Apa saja kes yang diberi, agensi itu berjaya membongkarkan kes itu dengan jayanya. Profesor Dr. Qarizh Zahwan, itu hanya gelarannya di siang hari. Apabila malam menjelma, si profesor sejuk...

  • B.E.A.S.T
    53.5K 8.8K 11

    Cover by @the_nismicha "Lee Han. They call him beast but I call him husband."- Wang Niu _____ Lee Han. Seorang pendakwa raya yang terkenal di seluruh negara. Tak pernah dia kalah dalam kes mahkamah. Semuanya diselesaikan dengan mudah. Wang Niu. Seorang jurugambar profesional di Londo...

  • MRS GARANG [ RE-EDIT]
    823K 3.9K 5

    RAYYAN membelai kucing parsinya yang sedap tidur diatas katil. Kadang kucing itu dibelai, kadang dicium dan digomol. Geram! Comel sangat. Aisya masuk ke dalam bilik itu. Matanya menikam tepat ke kucing parsi itu. " Baby, jangan tidur situ! " marah Aisya. Tadi bukan main teruja nak jumpa Baby. Tangannya menolak Baby y...

  • [C] Mafia's Spy (Malay Fanfic)
    168K 7.8K 59

    Cover by - nthnghre She was a nerd She was a rapper She was owner for the famous cafe She was Ice Princess She was a Mafia's Leader 5 identity 1 person in 1 time?? Impossible for us but not for her. Searching for r man who KILLED her parents and stepmother , she was able to conceal his REAL IDENTITY. Every day , cynic...

    Completed  
  • Kerabat Diraja Mafia! [C]
    169K 7.2K 38

    Kerabat Diraja. Semua orang ingat kerabat diraja hanya mengayunkan kaki mereka. Apa yang diminta, itulah yang mereka dapat. Sebenarnya tidak. Mereka tidak tahu betapa susahnya satu kerabat diraja. Lebih-lebih lagi apabila keluarganya merupakan ketua sebuah negara. Musuh ada dimerata-rata tempat. Sekali mereka terleka...

    Completed  
  • Abang Komputer (s.u)
    42.4K 2.4K 34

    [2nd story] Each time you love , love as deeply as if it forever <3 🦋 start [240220] end [ - ]

    Completed  
  • KING™ [HIATUS]
    15.4K 846 5

    [Publish on 2019, Remake 2021] "ᴮᵉᵃᵘᵗⁱᶠᵘˡ, ᵇᵘᵗ ʸᵒᵘʳ ᵉʸᵉˢ ˢᵃʸ ; ᴿᵉᵛᵉⁿᵍᵉ." ×ɴyʟᴇ ʀᴏꜱᴇ ʜᴜᴅꜱᴏɴ & ʀɪᴄʜᴀʀᴅ ᴡɪʟꜱᴏɴ× 🏆 Best Romance Gold Award 2020 🏆 Pewaris... Hanya dia saja yang bertahan. Masih menjejak bumi. Pelik? Kenapa dia? Ramai yang tidak mengenalinya apabila bertentangan mata. Mahupun berselisih bahu. Tapi, apabi...

    Mature
  • Mr. Mafia & Mrs. Psychiatric
    174K 66 1

    [ U N P U B L I S H F O R E D I T E D ] [ O N - G O I N G ] "Persetankan semuanya! Yang aku tahu, aku nak dia balik dengan cara apa pun! Persetankan dia yang datang dekat aku, dia tak penting, cinta lama aku lagi penting dari dia, Daylan" - DARREN REUBEN DIA, seorang lelaki yang sukar didekati. Hanya kerana peri...

    Mature
  • My Mate , That's Diavolo Criminale
    174K 13.7K 48

    " She's my girl . Don't touch her . Nobody can steal her from me . I don't care who both of you are . Even though criminal such as me , touch her , both of you dead. " - Kizz Calvien ft Aisha Kim - " A million times over , I will always choose you .And when you can't look on the bright side , I will sit with yo...

  • He's The Headhunter✓
    488K 23K 56

    (Cover by @ ela) Aeric Norvin Clyford, Jejaka tampan dan jutawan. Mana-mana perempuan akan cair melihat wajah dia. Tapi jejaka itu sangat berbahaya kerana dia merupakan Headhunter di The Mafia Knight. "Shoot. Right in your head and die."-Aeric tersenyum sinis. Musuh dia pasti rebah setiap kali Sniper itu ber...

    Completed  
  • L'AMORE DELLA MAFIA [MALAY]
    157K 8.2K 42

    NAYLA HELENA MOHD AFIQ. Seorang pelajar yang agak pemalu tetapi pintar. Dia salah seorang top student di sekolahnya. Nayla tidaklah secantik dan sehebat pelajar lain. Tetapi dia mempunyai kecantikan yang tersendiri. Siapa sangka dalam diam, dia menyimpan satu perasaan yang sukar digambarkan. Cinta? ADRIAN VINCENZO. Se...

  • King Of Psycho| TheKing'sPoison
    109K 6.7K 30

    'KING OF PSYCHO' 'EMPAYAR ATHA, GREAT ATHA EMPIRE' Grab a cop gun kinda crazy He's poison but tasty Yeah, people say, "Run, don't walk away" 'Cause he's sweet but a psycho A little bit psycho At night he's screamin' "I'm-ma-ma-ma out my mind" Segala-galanya bermula apabila Tuank...

  • Mencintaimu Hanya Seketika
    985K 45.2K 120

    Kerana dendam seseorang, kehidupan Erisha berubah dalam sekelip mata. Ayahnya dipenjara, sikap ibunya terus berubah. Emosinya didera. Namun, hadir Hael membuka lebaran baru di dalam hidupnya. "Aku cintakan kau Risha." -Hael. Tatkala cinta mula bersemi, Hael goyah dengan fitnah yang dilemparkan oleh mamanya. "Apa l...

    Completed  
  • ᴍʏ sᴘᴇᴄɪᴀʟ ʙᴏss! [ON GOING]
    4.3K 395 26

    IZZ ADRIAN.. CEO Empero Empire yang terkenal diseluruh dunia. Juga dikenali sebagai 'Devil' dalam dunia gelap. Sebut saja namanya pasti para gadis menjerit histeria kerana ketampanan wajahnya yang memukau. Namun lelaki itu dingin dan beku, amat susah untuk didekati para gadis kecuali seseorang.. "Kayla Insyirah! Masuk...

  • WANITA KESAYANGAN TENGKU (EDITING)
    3.5M 15.4K 13

    Cover book by : @taespresso- Kerana kesilapan kecil menyatukan dua hati yang tidak pernah sehaluan untuk bersama sama menjalankan bahtera kehidupan. Mampukah dua hati yang ego bersatu bersama?? Tengku adam Woi perempuan kau ingat aku hadap ke nak khawin dengan kau...muka macam kau memang sesuai sangat dekat lorong ch...

    Completed  
  • B3:My papa is MAFIA!✓
    302K 11.7K 32

    PERHATIAN! Bukan sambungan buku nombor 1 dan 2 _________________ Diyana Qisara seorang gadis yang agak malang. Dia diceraikan oleh suami dia apabila dirinya kena fitnah dari sahabat baik dia dan ibu mentua dia. Hanya Si anaknya iaitu Nur Aria menjadi kekuatan dia untuk menempuhi dugaan. Karl Xander pula merupakan seo...

  • The Heirs Of Ice Princess ✔
    1.7M 76.1K 79

    TENGKU ARYAN HARRIS TENGKU ARIEL HARRIS TENGKU ADELIA NATASHA Mereka ialah bukti kasih sayang Aryana dan Daniel. Masing-masing membesar dengan sempurna hasil daripada kasih sayang dari mummy dan daddy mereka. Pelbagai dugaan yang harus mereka hadapi dalam menempuhi kehidupan dewasa mereka. Terutamanya dalam menghadap...

    Completed  
  • Triplet Troublemaker
    479K 22.7K 72

    Tiga gadis. Tiga ragam. Tiga masalah. Adila Medina, Farha Umirah dan Ayuni Wathiqah. Mereka bertiga adalah sepupu. Ketiga-tiga mereka anak tunggal. Tinggal bersama Tok Ayah dan Tok Maa tercinta di Malaysia. Sering menimbulkan masalah dan huru-hara. The best part apabila bertemu kembali dengan chilhood bestfriends mer...

    Completed  
  • LOVE YOU MR. PILOT ✔️
    1.4M 47.5K 79

    Ini kisah aku, Nik Qisya Iris dengan Raja Amer Naufal. Kehidupan yang agak cliche seperti novel2 melayu yang pernah aku baca. Tidak aku menjangka bahawa hidup aku juga seperti di dalam novel melayu. Kehidupan kami tidak seperti yang lain. Hidup kami penuh dengan onak dan duri. Kemunculan orang ketiga, orang keempat me...

    Completed  
  • Mr And Mrs Tengku
    1.5M 46.7K 70

    Sinopsis : Rela dalam terpaksa, Nur Azwa menerima perkahwinan yang diaturkan oleh ummi dan walidnya demi kebahagiaan mereka. Dah la terpaksa berkahwin dengan Tengku yang sifatnya mengalahkan iceberg yang beku tu. Memang kehidupan Azwa penuh cabaran setelah mendirikan rumah tangga bersama Tengku Faris. Tetapi Azwa...

  • ʟᴏᴠᴇ Fʀᴏᴍ Dɪғғᴇʀᴇɴᴛ Wᴏʀʟᴅ ✔ [Completed]
    127K 11.5K 86

    #Rank No.2 in Supernatural [21.08.2020] #Rank No.8 in Humor [18.08.2020] #Rank No.8 in paranormal [27.03.2020] #Rank No.3 in humor[3.04.2020] #Rank No.1 in Paranormal [18.05.2020] #Rank No.1 in supernatural [28.10.2020] [PROCESS IN EDITING] Takdir itu aneh,kadang juga indah! Hazel Anderson iaitu gadis yang berumur 17...

    Completed  
  • Misi Memikat Miss CEO ✔
    352K 11.5K 67

    First romance by rosebiru12. Cover by @rosebiru12 ⚠️Amaran: Jalan cerita agak berbelit-belit, jadi sila ambil risiko sendiri kalau nak baca juga! "Sini biar aku try dia pulak. Kalau dia sangkut dengan aku, kau belanja aku makan selama sebulan." - HEYKAL HAKIMIE " Aku tunggu waktu tu. Aku anggap benda ni satu game."...

    Completed  
  • Hana Sara ✔️
    475K 14.6K 25

    ILHAM ARIFF - Ikatan perkahwinan dengan menantu pilihan mummynya diterima walau tanpa rasa cinta. NURHANA MAISARA - Seorang anak yang patuh kepada kata orang tua. Dia rela berkorban segalanya demi untuk menggembirakan kedua orang tuanya. Hidup di bawah satu bumbung. Macam-macam yang terjadi. Tatkala masing-masing me...

    Completed  
  • Everything It's You ©
    356K 28.8K 53

    Dark Romance. #Sequel Book Of Melissa Dia bukan jejaka kacukan Dia bukan lelaki campuran Dia juga bukan dari golongan kaya mahupun bangsawan. Dia hanya seorang lelaki melayu biasa. Melayu tulen. Karl Kareef jejaka beku tanpa senyuman! Bertemu dengan seorang gadis bukan kebetulan tetapi satu suratan. Qhalisa Aaira yang...

    Completed   Mature