^CASSIOPEIA
^Over Imagination
^TVXQ
^Write with freedom

Aku paling tak pandai sangat nak letak description ni. But, aku try lah. Nama aku... Boleh panggil ShimYoo je. Dah selesa guna nama tu. Umur masih tak tua sangat. Tak sampai 30 lagi.

Menulis ni dah memang hobi sejak zaman kecik. Even tho, dulu tulis kat buku je. Ia mula berkembang sejak sekolah menengah dan sampai la sekarang. Bila tahu je dunia Wattpad ni ada, aku tahu ni memang dunia aku dah. Ramai tanya kenapa tak hantar ke mana-mana ejen penerbitan. Ada. Pernah. Tapi tak ada rezeki lagi. Tapi oleh kerana minat penulisan, dapat feedback kat sini pun dah cukup.

Aku suka cerita fantasi. Atau sesuatu yang melebihi logik akan. Cintan-cintun ni boleh lah juga. Tapi tak sangat. So, kalau korang nak complain tak logik tu baik tak payah lah. Nama pun dunia fantasi. Tapi aku suka dengan pendapat positif atau memperbaiki. Bukan mencaci. Kat bawah ni list cerita aku.

TRIPLE H SERIES
- Huruf [COMPLETED]
- Huruf II [COMPLETED]
- Humanoids [COMPLETED]
- Hunters [ON HIATUS]

HORROR
- Cuti Semester (Buku 1) [COMPLETED]

FANFICTION
- Huruf (EXO Version) [COMPLETED]
- Huruf II (EXO Version) [COMPLETED]
- This Little Thief [COMPLETED]
- Mocha & Latte [ON HIATUS]
- My Twelves Kidnapper

ROMANCE
- Hanya Di Dalam Doa [COMPLETED]
- The Courtesan

Satu lagi aku nak ingatkan, kadangkala cerita aku ni bebas. Terlalu bebas. Jadi kalau cerita tu tak kena di hati korang, boleh terus berhenti baca. Tak perlu komen. Sebab macam aku cakap, penulis bebas menulis.

Aku pun buat cerita dalam Bahasa Inggeris jugak. Tapi jarang. Sebab grammar aku pun hampeh jugak. Aku tak post kat sini sebab aku ada account untuk English punya. Shim_Yoo2. Boleh lah follow.

Itu je yang aku boleh cakap. Dan satu lagi, aku pesan dengan korang untuk sentiasa baca notes kat every chapter yang aku post. Untuk memudahkan korang faham. See ya. And keep supporting me!



Follow me on:
*Instagram : farra_peutter
*Twitter : farra_peutter
  • Fantasy World
  • JoinedJune 12, 2014



Last Message
Shim_Yoo Shim_Yoo Dec 26, 2020 05:19AM
Gaisss. Aku tak boleh continue langsung cerita Hunter. Tapi dah gatal tangan nak buat Huruf 3. Aduhai 
View all Conversations

Stories by S. F. P
HUNTERS  by Shim_Yoo
HUNTERS
"Buku ke-3 dalam TRIPLE H THE SERIES" Joe dan Nina adalah dua adik beradik yang memulakan hidup buk...
ranking #281 in adventure See all rankings
The Night That Changed Us... (Baekhyun & Rose) by Shim_Yoo
The Night That Changed Us... (Baek...
Rose inginkan keseronokan hanya untuk sekali sahaja. Setelah tamat sekolah, dia melakukan sesuatu yang dia ja...
ranking #161 in snsd See all rankings
Mocha & Latte [ON HIATUS] by Shim_Yoo
Mocha & Latte [ON HIATUS]
Luhan dan baekhyun adalah dua adik-beradik yang bekerja di sebuah cafe dan dikenali sebagai 'Pembuat Latte' t...
ranking #48 in luhan See all rankings
2 Reading Lists