DC evreniyle ilgili gelişmeleri, haberleri ve bilgilendirmeleri tam anlamıyla takip etmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.
Karakter analizleri, film, dizi ve çizgi roman incelemeleri, anketler, teoriler, DC hakkında bilmedikleriniz, benim yorumlarım v...
Konuya girmeden ufak bir haber sıkıştırayım araya ; uzun zamandır düşünülen ve tahmin edilen isim Joe Manganiello resmi olarak Batman solo filminin kötüsü Deathstroke olacak! Harika haber. Fiziksel olarak kesinlikle çok uyumlu, umarım oyunculuğu da aynı derece de uyumlu olur.
Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.
Suicide Squad yorumlamasını yapmadan önce başka bir konuyu ele almak istemiştim ve gelelim o konuya.
Tabi bahsedeceğim DC'ye güdülen kin, fanboyların ya da bilgisizlerin kin'i değil, çünkü onlar umurumuzda değil. Burada bahsedeceğim eleştirmenlerin ve film sitelerinin kin'i. Çünkü onlar umurumuzda. Olmasalar bile DC'nin ve Warner Bros'un umurundalar. O yüzden önemli bir konu.
Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.
Rotten Tomatoes adlı sitenin DC'ye olan nefreti zaten herkesin dilinde. Herkes farkındadır sanırım bunun. En büyük Marvel hayranı bile anlar burada taraflı, haksız yorumlar ve puanlamalar yapıldığını. Suicide Squad filmi %26 puanda... evet yüz üzerinden yirmi altı.
Şimdi ben filmi genel olarak bakarsak pek beğenmedim. Ama kesinlikle ve kesinlikle o kadar emek, aylarca çalışma ve alın teri, bu saçma sapan puanı hak etmiyor.
Batman V Superman filmini ise beğenmiştim, biliyorsunuz zaten yorumlamamdan. İyi bir filmdi. Puanı mı soruyorsunuz? %27. Şaka değil. Yemin ederim. Girin bakın.
Pekala, peki DC Sinematik Evreni'nin mihenk taşı olan ve dünya çapında çokça beğenilen, bir kusuru ya da hatası bulunmayan Man Of Steel filmi %55'i hak ediyor mu? Hayır. Bu sefer insaflı davranmışlar yüzde elliyi geçmiş en azından.
Peki sizlere soruyorum, bu filmler bu puanları hak ediyor mu?
Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.
Pekala gelelim Uluslararası Film Veritabanına. Yani Imdb'ye. Milyonlarca insan bu sitenin puanlamasına göre hareket edip film izliyorlar. Bakalım DCEU'muza.
Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.
Suicide Squad 6.7... Daha da düşecek gibi.
Batman V Superman 6.8...
Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.
Buna gönül rahatlığıyla "kesinlikle hak etmiyor" diyebilirim. 7'den aşağı inmemeli kesinlikle. Birçok hikaye, karakter birikmişti ve tüm karmaşıklığa rağmen, birkaç hatası olsa da çok iyi bir film çıkardılar ortaya. Ve bu mudur yani?
Man Of Steel 7.1. Sizi bilmem ama ben 8'den aşağı inmesi taraftarı değilim bu filmin.
Gerçekten karşılaştırma yapmak istemiyorum, beni ilk zamanlarımdan beri takip edenler varsa bilirler karşılaştırma yapmaktan kaçınırım genelde. Ama Marvel filmleri 7.5'lerden 8'lerden düşmezken, nedir bu DC'yi sefil etme çabası? Ki Marvel filmleri verilen oyları hak etmiyorlar demiyorum. DC filmleri, verilen oyları hak etmiyorlar diyorum. Yanlış anlaşılmasın.
Ama cidden anlam veremedim bunlara.
Bu haksızlığa biraz da ben taraflı yaklaşıp üç filme de 10 verdim diye kimse eleştirmez beni umarım.
Bir umut... yukarı çekerim diye.
Neyse siz bu saçmalık hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı beklemekteyim.
Bu arada YouTube kanalında, kazma sesimle üç tane karakter incelemesi hazırlayıp yayınladım. Deathstroke, Joker ve Doctor Fate hakkında bilgilenmek ve de mükemmel sesimle kulaklarınızın pasını silmek istiyorsanız izleyin, bir like'ınızı da alırım.
Simdilik hoşçakalın. Sonra ki bölümde görüşmek üzere!