#Röportaj - @bedriyezobu İle Sohbet!

1.5K 55 40
                                    

Evet, arkadaşlar. Sizin için bazı sevilen yazarlarımızla röportajlar yaptım. Bu da ilk röportajım. Sizlerle!

Hepinizinde bildiği, popülerlik sıralamasındaki hikayelerinden olan; Çakıl'ın yazarı @bedriyezobu . 

Namı Değer, Bedriye!

Valla şahsen ben kendisini çok seviyorum. Kaleminden tut, kişiliğine kadar her şeyi harika! Röportajı okuyun ve sizlerde ona biraz daha bağlanın!

---

"Öncelikle röportaj için teşekkürler, Bedriye :D Adın Bedriye'ydi, değil mi? Daha önceden tanışıyoruz çünkü."

"Evet, Bedriye. Ne demek, yardımım olucaksa eğer!"

":D Evet Bedriye, sana hikayeler hakkında sorular sormak istiyorum. Yeni bölümlerini yazarken, neylerden ilham alıyorsun? Ben kendi hikayelerimde, izlediğim filmlerden alıyorum. Ya sen? " 

zlediğim filmlerden elbetteki bir nebze belki etkileniyorumdur ama eğer bir yerde geçtiğine eminsem onu kullanmam ben. Hayal gücüm ya da o günkü ruh halim ne gösterirse ben onu yazarım :D ve tabiki müzik dinlerim yazarken... " 

"Hayal gücü geniş bir yazar ha .:D Pekala zor bir soru geliyor, Bedriye:D Çakıl mı, Soğuk mu? Hangisini daha çok seviyorsun? " 

"Aynı soruyu bugün hiç abartmıyorum 9. yanıtlayışım :D Sorduğun soru bir çocuğa anneni mi babanı mı daha çok seviyorsun, gibi birşey,Berkay :D İkisinin de yeri apayrı bende ama arasında bir seçim yapmamı istemişsin. Şimdi Çakıl benim acemilik eserim.Ondan önce ne kitap yazdım ne de mizahla ilgili bir çalışmaya katıldım. Wattpad'e de katılır katılmaz yazdım gibi bir şey hatta :D O yüzden her tarafından sorun akan bir kitap,Çakıl :D Soğuğun her cümlesinde ve kullanılan her kelimesinde ayrı bir emek yatıyor. Bir de edebi türe ilgim büyüktür, o yüzden Soğuğu kendime daha yakın buluyorum. Sonuç olarak ikiside bebeklerim asdfgh. " 

"Düşündüğümün tam tersinin cevabını verdin. Ben Çakıl dersin diye ummuştum. Ama bence ikisinin de emeği ayrıdır. :D Bana kalırsa ben Çakıl derdim. (Bu arada Çakıl'ı çok seviyorum.) Neyse. Bedriyecim, wattpad'te takip ettiğin bir kitap var mi, varsa hangisi? " 

"Wattpadde en az kitap okuyan kişiyim ben :D Buna imzamı atarım yani eminim :D Başta okuyordum ama artık okumuyorum. Çalıntı damgası yemek istemiyorum. Çakıl için çok çektim çünkü. Devamlı çalıntı damgası vurdular. Erken bitmesindeki etkenlerden biri de buydu. Soğukta da aynı şeyi yaşamak istemiyorum. Bu yüzden sayfaları olan kapaklı kitaplar daha çok hoşuma gidiyor ve onları okuyorum :D"

"Cok haklısın. Bende genelde basılmış kitapları okurum. Onlar bana daha yakın ve profesyonel geliyor. Ha, ayrıca Çakıl'a çalıntı damgası vuranları hiç takma, hatta sil onları Bedriyecim. Her hikayeye hep öyle diyorlar. Sanki tüm hikayeler çalınıt.. Hep kıskançlık krizleri bunlar.. Bu sefer iki sorum var Bedriyecim. Çakıl'ın ikinci kitabını hiç çıkarmayı düşündün mu? Basılmış kitaplar okuyorum dedin, en sevdigin yazar hangisi?" 

"Öyle yapmaktan başka çarem yok zaten.. 1. soruya cevap vereyim. Çakıl'ın ikinci kitabını hiç düşünmedim. Çünkü devamı gelecek türden bir kitap değildi. Mizah bir yere kadar gider ve bende Çakıl'ı oraya kadar götürdüğümü düşünüyorum. Çünkü yapamasam sizin bu güzel mesajlarınızı göremezdim diye umuyorum. Hepiniz çok iyisiniz çok tatlısınız ama sizde bilirsiniz ki mizahın devamı sıkar. O yüzden hiç düşünmedim ve ben en iyi yerde bıraktığımı düşünüyorum. 2. soru ise, ben psikoloji okumayı isteyen biriyim o yüzden genellikle kişisel gelişim okudum bu yaz. O türde önerek olursam eğer,kesinlikle -hiç şüphesiz- Ahmet Şerif İzgören. "Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır." kitabını okuduktan sonra hayata bakış açınız değişecek ve kitap bir çırpıda bitecek eminim :D.. 

önerecek*

Not: Kitabın isminden de anlaşıldığı üzere,Şerif izgören mizahı çok güçlü biridir. Psikolojik kitap olmasına rağmen harika yansıtmış. Ben çok sevdim. Şiddetle öneririm. Okurken kahkahalarla gülebilirsiniz hatta.."

"Anlaşılan yeni bölümde bu kitabı önereceğim. Bunun için ayrı bir teşekkürler :D Bu kitabı illa bir gün okuyacağım. Pekala Bedriye, Çakıl ve Soğuk'tan başka yazdığın kitap oldu mu? Taslak vs. " 

"Hayır,olmadı :D " 

"Peki yazsaydın kategorisi ne olurdu? " 

"Her şey olabilirdi, Berkay'cım :D yani tabi belli bir ahlak çerçevesinde olurdu. " 

"Aynen :D Bende eğer bir hikaye yazıcak olsaydım, ahlaklı yazardım. Küfürlü ve erotik kitaplar hiç bana göre değil. Pekala Bedriye, burada kafası karışık çok insan var. Bende onlardan birisiyim. Kitabimızın tutulması için bize bikaç tüyo verir misin? " 

"Ya ben gerçekten hiç bir şey yapmadım bu konu hakkında.. Yayınladım ve her zaman kontrol ederdim ne kadar olmuş diye :D o kadar yani.. bir grupta falan da paylaşmadım."

"Diyosun :D Ee, sen çok başarılısın o zaman. :D Ciddiyim, Çakıl'ı takip edenlerdenim ve gerçekten başarılısın, Bedriyecim. Son sorularımıza geldik. Wattpad'te irtibata gectiğin bir yazar var mi? "

"Tabi ki, yani sektör belli şekil belli asdldfşls birbirlerini tanırlar mutlaka. Var,evet :D Çok teşekkür ederim bu arada, başarılı dediğin için. :D" 

"Hayranlarına verdiğin belli bir isim var mı?" 

"Hayranlarım değil,okuyucularım onlar benim. Bu hayatta tek bir kişinin hayranı olabilir o da Mustafa Kemal Atatürk'tür. Ve ben okuyucularımı bir kalıba bağlı tutmam. O yüzden onlara verdiğim bir isim yok. " 

"Haklısın. Bedriyecim sen çok iyi ve başarılı bir yazarsın. Bu başarılarının devamını diliyorum. Benimle röportaj yaptığın için çok teşekkür ederim ki en sevdiğim yazarlardansın. Bu beni mutlu etti. Son olarak, burdan okuyucularına söylemek istediğin bir şeyler var mı? " 

"Bütün röportajlarda aynı şeyi söylüyorum ama cidden beni de can evimden vuran bir soru bu. Hepimizin hayalleri var. "Üniversiteye gidince yaparım." ya da buna benzer kendini geçiştiren soru örneklerinin esiri olmasınlar. Yapılmıyor. Üniversitede değilim ama lisede yapacağım dediğim şeylerin hiçbirini yapamadım. O yüzden hiç bir zaman ertelemeyin. Kalbiniz kırıldığında dile getirin,yeri geldiğinde kavga edin. Ciddiyim. Bunlar çok önemli ve gerekli şeyler. Asıl ben teşekkür ederim,Berkay'cım. Sende çok iyi okuyucumsun." 

---

Harika bir röportajdı, değil mi?  Bundan sonra sevgili yazarlarımızla, röportajlar yapıp, yayınlayacağım. 

Ha, bu bölümün tavsiyesi, 

Çakıl - @bedriyezobu

Soğuk - @bedriyezobu,

Buradan Çakıl okuyucularına ve Bedriye Zobu'ya selamlar! 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 03, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Kitap Tavsiyeleri★Where stories live. Discover now