Select All
  • Takdir II | Secrets Untold [HOLD]
    5.3K 312 19

    [ Sequel Takdir I : You're My Healer ] Tuan Mulia Nawwar Inas Al-Qayyim Bin Asnawi. Disahkan pelantikannya sebagai Tuan Tertinggi Yang Mulia paling berkuasa dalam akademi Quricity. Semua ahli menunduk hormat kepadanya untuk elak ditimpa tulah. Namun, kejadian tidak diingini berlaku sehingga hampir meragut nyawa Tuan N...

    Mature
  • Takdir You're My Healer [C]
    36.6K 1.9K 57

    Lapan tahun sudah berlalu, Nawwar merasakan dunia ini tiada makna baginya. Trauma yang dialami sering menghantui dirinya. Bisikan halus kerap menghasutnya. Tetapi bisikan yang didengarinya mempunyai makna yang tersirat. 'The trauma is calling you,' Tidak diendahkan. Mungkin hanya sekadar mimpi. Baginya, itu tipu daya...

    Completed  
  • LEFTENAN KARL SYAKIRIN
    783K 25.6K 76

    "kau memang suka buat darah tinggi aku naik ehh?" - Leftenan Karl Syakirin. "hanya Tuan Karl yang selalu buat saya happy! " -Aluna Zinnirah. Kisah yang Aluna pendam satu persatu terbongkar, Karl Syakirin lelaki kiriman tuhan yang menyelamatkan hidup gadis malang itu dari terus menjadi mangsa mental. "aku akan pertah...

    Completed  
  • C | Love, Ariq Farhan
    539K 43.1K 62

    2ND LOVE SERIES BY VIEPIXXA Pertemuan semula selepas 10 tahun menimbulkan perasaan bercampur baur dalam diri Ariq. Banyak perkara pelik mula berlaku sejak kemunculan semula Qisya. "Kalau tahu tak reti masak, kenapa ikut pertandingan ni? Sebab kau nak jumpa aku kan?" -ARIQ FARHAN "Haah sebab aku nak pikat kau dengan...

    Completed   Mature
  • Lelaki Bertopeng Putih (HIATUS)
    167K 16.6K 36

    [KARYA KEDUA - REWRITE VERSION AVAILABLE] Tajuk : Lelaki Bertopeng Putih Previously known as : The After Story Genre : Romance Action Status : Hiatus Maklumat tambahan : Sequel Hacker 426 Cover by : @azleyanaaa ×××× HARIES NAIM. Dia seorang lelaki ceria yang nakal dan gemar mengusik orang yang tersa...

  • Hacker 426 ✔️
    3.1M 319K 90

    [KARYA PERTAMA] Huwaaa... Cantikkan cover tu? Cover yg lawa gila tu by @azleyanaaa [In Editing] Shafira Addina. Seorang perempuan biasa yang hanya menjalani kehidupan seperti gadis lain. Keluarganya lengkap dan sentiasa bersulamkan bahagia. Dan seperti manusia lain, Shafira juga punya sahabat yang susah senang bersam...

    Completed  
  • Pikat Hati Dr Jerk ✓
    785K 30.9K 44

    Detik pertama mata Una melekat pada wajah kacak Rees. Hati Una sudah terpaut. Tanpa ragu, Una dah letak nama Rees di tempat paling tinggi dalam carta hatinya. Una yakin cuma Rees Aiden yang dia mahukan. Justeru, Una mula mengejar sekeping hati milik Rees . Tanpa lelah! "Kalaulah kan abang Rees diberikan satu hajat unt...

    Completed  
  • Suratan Takdir Untukku
    4.6M 108K 58

    Kerana satu insiden yang tidak di ingini telah menjadikan mereka sepasang suami isteri. Bukan atas kemahuan diri, bukan atas kerelaan hati. Safa Safiyyah, dirinya akhirnya dibuang keluarga. Dicurangi suaminya sendiri dan dibenci oleh semua. Dirinya dibuang ibarat anijing kurap, tanpa bantuan sesiapa kecuali Tuhan Ya...

    Completed  
  • 𝐃𝐢𝐚 𝐏𝐢𝐥𝐢𝐡𝐚𝐧 𝐓𝐞𝐫𝐢𝐧𝐝𝐚𝐡 [ 𝒞 ]
    123K 5.5K 63

    | 𝓢𝓮𝓻𝓲𝓮𝓼 2 | " 𝐈𝐳𝐢𝐧𝐤𝐚𝐧 𝐀𝐤𝐮 𝐌𝐞𝐧𝐜𝐢𝐧𝐭𝐚𝐢." 。゜✿ฺ✿ฺ゜。 Han Gafael - Dalam diam dia memerhati. Dalam diam dia mencintai. Safa Aaira, gadis polos yang berjaya menarik minatnya hanya kerana suatu peristiwa yang baginya terlalu indah. Akan jejaka itu kejar, akan...

    Completed  
  • L'AMORE E'ORO ✓
    539K 28.3K 91

    [Pattenson Family vol. 3] [The E's Family vol. 1] "One, marry me and you'll know what is going to happen next, second, I'll tell the cops and you'll go to the jail.." - Muhammad Edwis Daniqi - "Stupid options.." - Qiura Mariean - Satu insiden tanpa penjelasan telah meragut nyawa satu satunya puteri bo...

    Completed  
  • TERLUKA MENCINTAIMU [Tengku Khairan's Kristal V2] OG
    327K 269 5

    [Pattenson Family vol. 2] [Versi 2 Tengku Khairan's Kristal] Parti, arak, kelab malam. Ianya terlalu bebas, itulah cara Kristal mengisi rasa kosong di setiap hari-harinya. "I dah kata jangan pergi sana. You ni degil Kris!" - Tengku Khairan. Sedikit pun nasihat suaminya tidak diambil peduli. Hal ini secara tidak langs...

    Completed  
  • CAPTAIN ARASH'S ONLY LOVE ✓
    1.6M 54.3K 55

    [Pattenson Family vol. 1] "Kenapa you benci I sangat? Hina sangat ke I ni di mata you?" - Delyn Fawara - "Yes. Memang kau hina. Nak tahu kenapa? Sebab kau tu perempuan murah sama je macam mak kau tu. Dua-dua sundal tak bermaruah." - Arash Mikael Al-Qawiysh - "Kenapa you tak boleh cinta dan sayangkan I macam mana...

    Completed  
  • SENIOR TU, SUAMI AKU!
    1.5M 70K 39

    𝙺𝚊𝚛𝚢𝚊 𝚙𝚎𝚛𝚝𝚊𝚖𝚊 𝚊𝚟𝚎𝚎𝚍𝚢𝚜 Nadia Alyana x Zafriel Akasyah Memang gila! Nadia Alyanna dijodohkan dengan Zafriel Aksyah abang senior sekaligus abe pengawas yang hot dekat sekolah. Macam mana lah perjalanan hidup Nadia Alyanna bersama Zafriel Aksyah sebagai pasangan suami isteri? Highest rank: #1 Romance ...

    Completed  
  • NEUN
    552K 41.1K 47

    JANGAN BACA, NANTI SAKIT MATA! IN EDITING PROCESS, PLEASE SABR TO GET A NEW UPDATE. KESABARAN ANDA SANGAT DIHARGAI. ⚠️Cliche warning! Disturbed scenes like- -Kidnapping -Trauma -Scars -Human trafficking -Killing -Mental abuse -Physical abuse -Blood ⚠️Trigger warning on my cover! ⚠️Please be mindful of these and othe...

    Mature
  • SHE'S MY BABY GIRL [ SLOW UPDATE ]
    32.5K 1.3K 10

    ⚠️ NO PLAGIAT ⚠️ Cerita ini mengisahkan seorang gadis yang dijual oleh bapanya pada seorang mafia kerana ingin melangsaikan hutang-hutangnya. Tapi lain yang terjadi. Dia seorang yang dingin dan tegas, dia juga seorang yang berkerjaya dan mempunyai syarikat tersendiri. Ramai orang mengenalinya tetapi ramai yang tidak m...

  • MY HUBBY MR. MAFIA [ C ]
    257K 10.4K 45

    ⚠️ NO PLAGIAT ⚠️ Dia Aryan Benjamin seorang lelaki bermata biru yang berasal dari Itali. Dia seorang yang kejam dan tiada perasaan atau lebih tepat icerberg. Ramai orang mengenalinya sebagai usahawan berjaya tetapi ramai yang tidak mengenalinya dari sisi satu lagi. Dia merupakan Ketua Mafia yang digeruni ramai. "Jang...

    Completed   Mature
  • DARREN ZAVIER [ C ]
    664K 27.3K 43

    ⚠️ NO PLAGIAT ⚠️ ⚠️ cerita ini mungkin mengandungi sedikit kata-kata kesat ⚠️ [ STATUS : COMPLETED ] Darren Zavier Seorang lelaki yg bekerjaya dan mempunyai syarikat tersendiri, dia jugak mempunyai dua pekerjaan iaitu sebagai CEO dan ketua Mafia. Parents dia sudah lama meninggal masa dia berumur 5 tahun, semasa dia b...

    Completed  
  • MR. BAD BOY ✓
    778K 36.9K 61

    ⚠️ NO PLAGIAT ⚠️ Status : completed KARL ZAFRAN Seorang lelaki yg dingin dan selalu membuat hal di sekolah. Dia mempunyai 2 kawan rapat namanya Tengku Emir Syah dan Jayden. Dia berubah lepas ayahnya meninggal, dia mempunyai ayah tiri dia bersyukur kerana ayah tirinya baik. Orang mengelarnya sebagai bad boy, kalau ada...

    Completed  
  • Mr.Cruel (BAKAL DIBUKUKAN ‼️)
    1.2M 60.6K 132

    Segalanya adalah sebuah kebetulan.Takdir mereka telah pun bermula dengan pertemuan pertama tanpa sengaja antara mereka. Sejak pertemuan tragis itu, bayang hitam seolah-olah menghantui hidup Ayrena. Namun, siapa sangka corakan takdir menyatukan mereka berdua di atas satu ikatan. Satu janji telah di buat untuk melind...

  • The Triplet's Stupidity ©
    32.3K 2.7K 20

    Under TAD series [Completed] Short Story✨ "Don't judge us by our handsome face." Start : 23/5/2022 End : 29/7/2023

    Completed  
  • ISANARRA (C)
    1M 36.4K 46

    (Kapten Airforce X Cik Pensyarah) KAPTEN TENGKU ISA ETHAN & ULYA INARRA ‼️ cerita ini rekaan semata-mata ‼️ idea saya sendiri ‼️ tiada kena mengena yang hidup dan meninggal dunia ‼️Tolong jangan terlalu serius apabila membaca cerita ini, ‼️Hanya sekadar hiburan dan ambil sebagai pengajaran Kerana satu misi mereka per...

    Completed   Mature
  • 1.0 | Tuan Aayyan Danish ©
    1M 53.4K 72

    TAD series 1 [Completed] 📌Amaran story ini cringe ya, memandang this is my very first story Ayeena Danisha. Seorang gadis berumur 19 tahun. Seorang pelajar yang cemerlang di kolejnya. Memang famous habis la budak ni. Sebab rupa parasnya yang cantik, bulu mata lentik, kulit putih kemerah-merahan, mata berwarna hitam l...

    Completed  
  • AZIEL STORM [COMPLETED]
    1M 67.5K 46

    Storm Series: 1 [STORM ITU MILIK INARA ZAHARA] Dingin? Kejam? Iblis? Itulah lelaki yang bernama Aziel Storm yang merupakan ketua keluarga mafia iaitu STORM Family. Namun, siapa sangka lelaki sedingin salju ini mampu dicairkan oleh seorang gadis yang bernama Inara Zahara. "Aku adalah hak kau, kau adalah hak aku, Inara...

    Completed   Mature
  • [B1] MAHFUZ (TERBIT)
    3.1M 36.1K 16

    (2020 - belum di-edit. Ayat berterabur) "Mungkin sudah tertulis disana, kau dan aku bukan takdir" - kawasan bahaya HAHA

    Completed   Mature
  • C | Anata ga ichiban suki: Aku paling cintakan kau
    127K 7K 69

    "Kita putus." - Qaum Naim "Baik. This what do you want. Kita putus!" - Dahlia Amni Di tinggalkan tunang kesayangan dan lebih parah apabila keluarga bekas tunang setuju dengan senang hati. Sungguh dia beruntung putus tunang dengan lelaki seperti Qaum Naim. Sejenis lelaki tiada pendirian hidup! Dia mengambil keputusan...

    Completed   Mature
  • C | HADIR DIA HADIR BAHAGIA
    92.6K 3.4K 39

    Menceritakan tentang dua insan Yang sedari dulu sudah kenal daripada kecil. Dan suatu ketika mereka bermusuhan sehinggalah mereka meningkat dewasa tidak lagi bertemu. Namun jika di katakan jodoh pasti dengan apa cara sekali pun pasti mereka bakal di pertemukan semula. " Mama nak jodohkan Ryan dengan Alysa. kenalkan...

    Completed   Mature
  • C | PEMILIK BAHAGIA MR. TENGKU
    443K 16.4K 110

    Menceritakan kisah tragis seorang lelaki bernama Tengku Erman Yang mengalami depresi setelah isterinya Kaseh Damia meninggal dunia akibat menyelematkannya daripada di tembak daripada musuhnya sendiri. "Kau kena terima kenyataan Erman... yang Kaseh dah tak ada." - Tengku Hazri "No..! aku yakin. Kaseh boleh selamat...k...

    Completed   Mature
  • C | PERCATURAN CINTA YANG SEMPURNA
    420K 12.3K 89

    7 tahun lepas detik dimana segalanya mengubah dia, selepas 7 tahun dari masa gelapnya itu menjadi Intan Farhaniez yang baharu. Dan sehinggalah, kedatangan Syakir Imran yang mula menghantui Intan Farhaniez semula " Kenapa dia datang sini balik? Kenapa dia kena muncul sekarang?" - Intan Farhaniez Kali ini, sikap dan...

    Completed   Mature
  • I Wanna Be Yours [Completed] 🦋
    845K 36.7K 124

    First Cliche~ Story from Airashroses~ Sorry for the Tatabahasa, kesalahan tanda baca dan juga typo yang agak bersepah~ Harash Ferhat & Namia Amiera loves story ❤️ From "Let's make a deal" to "There is no deal between us." Start from caring to his wife turns into responsibility towards his wife and lastly turns into...

    Completed   Mature
  • Mrs Gibran
    1.1M 54.1K 63

    Ku Gibran Aaden*Harleen Delisha Pertemuan awal mereka sangat ringkas tetapi apabila si gadis mula ingin mencapai secebis kebahagian.Terlalu banyak dugaan yang perlu dia ditempuhi. "Aku takkan pernah anggap kau sebagai isteri.Bila tiba masanya nanti,aku yang sendiri yang akan meleraikan hubungan kita." "Saya nak jadi B...

    Completed