Select All
  • Ejen Ali Crossover Season 3 : Run Away (COMPLETE)
    39.5K 4.2K 53

    Author tak tahu nak letak apa. Jalan cerita pun tak buat lagi qwq. Baca jelahnya anak anak ku sekalian UwU

  • Tiny Light (Boboiboy Fanfiction)
    582 69 4

    The world is falling. Aliens are invading the planet. Humans were captivated. And it's up to them to bring back their future. (My entry for kazcircus and _Amethyx_ contest) Storyline by ayumu0110 Cover by laszentio Boboiboy by Monsta

  • Define The Darkness
    8.3K 384 3

    "Listen to Justice! Last night, while I- Papa Zola- the hero of Justice, was roaming around the dark corridors... a dark scary monster with wings suddenly appeared and caught me off-guard!" He looked absolutely terrified, "And before I knew it, Justice was suddenly knocked out!"

    Completed  
  • Septuplet!AU (Side-story: Cahaya)
    2.7K 176 1

    So yeah, Cahaya always found it hard to fit in with his siblings. Declaring that his only true friends are books and mathematical equations, which made it hard finding friends since... well... he was in a whole other level with them in terms of intelligence.

    Completed  
  • (OG)Little Kitten•BBB•
    202 17 3

    "TAUFAN!!!KUCING SAPE KAU REMBAT NI?!!!" "Jangan tanya aku,keyh.Dia yang ikut aku" "MATILAH KITA" Kucing terbiar yang mempunyai kuasa ajaib?Tch..siapa percaya?Lebih luar biasa bila dia boleh bercakap. Ahah!Bacalah.Hope happy with gaya penceritaan yang entah merapu belaka ni.

  • Ejen Ali Crossover Season 2 : Kembalilah Bersama Kami (Complete)
    73.2K 5.7K 50

    Disebabkan Boboiboy sudah menyertai M.A.T.A, TAPOPS semakin susah untuk mengalahkan penjahat kerana ketiadaan Boboiboy. Mereka kena cari jalan untuk pujuk Boboiboy untuk kembali ke TAPOPS. Berjayakah mereka? Temuinya di buku ini!

    Completed  
  • Virus Nightmare [C]
    37.4K 3.4K 33

    ★TIC Story Challenge★ Highest ranking #10 in horror [10.04pm/060417] #7 in horror [11.21am/080417] #8 in horror [01.09am/090417] Maaf readers sekalian, kalini author malas nak buat sinopsis. Cerita ni berdasarkan mimpi author sendiri dan watak yang digunakan ialah Ahli The imagination Crew (TIC) Maknanya author pun wa...

    Completed  
  • Broken Promises
    10.6K 803 9

    [Platonic SolHali] "Halilintar, aku janji aku akan kawan dengan kau sampai bila-bila." . Ketika masih kecil, Solar dan Halilintar adalah kawan baik sehinggalah Solar tiba-tiba menghilangkan diri. Dan setelah beberapa tahun berlalu, akhirnya Halilintar bertemu dengan Solar semula. Kenapa Solar tiba-tiba menghilangkan d...

  • Bila Boboiboy jumpa All Elemental
    38K 158 2

    (HIATUS 💔) Ape jadi klu Bbb jumpe semua kuasa elemental die? Huru hara? Kacau bilau? atau...Kecerian? Klu nk tau,bacelah!!😉 Bbb hak milk monsta,saye pinjam saja✌️ 90% -idea sendiri( berdasarkan imaginasi~) 10%-dtg Dari.... somewhere~ Happy reading!!😁 Amaran!!! Typo is everywhere~😂💔

  • Boboiboy Mess Up AU
    4.8K 330 6

    Sebuah AU buatan Author, dimana kisah latar belakang dan masa depan Boboiboy, Author tunggang langgangkan. Short Story

    Completed  
  • BTS Would You Rather
    116K 2.3K 110

    BTS Would You Rather which you can read offline because there will be no media except for the first chapter Plus some What Would You Do Keep ballin' ballin' still Bangtan!

  • Lawak Habang Sebongtin
    454K 40.9K 202

    COMPLETE Lawak-lawak yang bercastkan member seventeen. Start - 0 1 0 6 2 0 1 8 _6 in humor _3 in humor _1 in humor🎉 ©Cover by: @windymoon_

  • Loving you is Suicide
    16.6K 711 24

    A boy,age 13,had been a slave to his own brother. He been tortured so badly and then been sent to planet earth in a haunted house. There,he found friends that willing be there when he need help but that boy then commit suicide. The Elemental Boboiboy knows about it. They try to stop that boy from doing it. Will They...

    Completed  
  • HELLO!!BOBOIBOY! 2
    5K 384 6

    Abang hencem kini kembali!!!!!

  • Selamatkan Aku!
    12.1K 754 7

    Hanya kerana sebijik donut lobak merah, Fang telah diculik oleh seorang perempuan misteri. Boboiboy dan rakan-rakannya perlu meminta bantuan daripada Kapten Kaizo untuk menyelamatkan Fang. Adakah mereka dapat menyelamatkan Fang atau semuanya sudah terlambat

    Completed  
  • Aku Abang, Kau Adik (Season 4)
    47.6K 2.8K 57

    Season 4 sudah bermula! YEAHHH! Kali ini dengan kisah-kisah lebih menarik dari Fang dan Kaizo (dan juga rakan-rakan mereka) di bumi! Full of brotherly love/madness and friendship! Apakah pengembaraan mereka kali ini?

    Completed  
  • Surat Peminat Boboiboy (Versi Kejam)
    20.5K 2K 42

    This book contains with fanmails that doesn't make sense, so i am here to make fun of them by replying it sarcastically, bad language and all sort of filthy jokes basically, all of the questions (except the early chapters one) were given to me by my viewers. Basically Surat Peminat but shit

    Mature
  • Drama Huru Hara
    7K 596 11

    Fang di tinggalkan oleh abang dia. Fang terpaksa menyesuaikan diri di dalam sebuah keluarga yang mempunyai adik beradik kembar seramai 7 orang iaitu Halilintar, Taufan, Gempa, Blaze, Ice, Thorn dan Solar. Adakah dia berjaya ataupun menjadi huru hara? p/s - Tiada jam kuasa, tiada alien, all human, maybe ada OC.. and it...

  • Boboiboy Chat! [with or w/o the elementals]
    17.6K 984 47

    This book is filled with my corny ass jokes im warning you 🙃 i was inspired to write this :> Boboiboy and its characters belongs to Monsta WARNING: Profanity/Curse words, boys love, memes, randomness is included And by memes remember that this was made in 2018 so the memes are, of course, DEAD (and hella cringe i...

    Mature
  • Mine(BBB Gempa)✔
    56.9K 4.9K 67

    Saya mesti jadi yang terbaik. Saya mesti jadi yang paling baik. Saya mesti memiliki semua tu. Saya mesti dapatkan semua tu.. Jangan halang saya. Sebab saya tahu apa yang kepunyaan saya. Semua.. Adalah.. Milik.. Saya.. Apa yang kamu ada,adalah Milik saya.. Milik saya,selamanya..❤ Saya merayu.. Jangan halang,ya...

    Completed  
  • Siblings Stories
    6K 297 13

    just some boys vibin' in life

  • Hali's Death ✔
    133K 10.5K 77

    Saya nampak mereka. Saya bercakap dengan mereka. Tapi mereka tak peduli saya. Mereka tak lihat pun saya apabila saya bercakap. Mereka hanya lalu dan buat tak tahu. Tahulah saya ni pendiam. Tapi perlukah layan saya begini? Mereka tak tahu kah saya wujud? Apa salah saya? Ya,saya bersalah tapi saya dah minta maaf...

    Completed  
  • SECRET OF WHITE HAIR
    36.6K 2.2K 33

    Seperti yang kita tahu ..... terdapat rambut putih pada rambut boboiboy.Apa rahsia disebalik warna ini?(story ni cuma rekaan je =3=)

    Completed  
  • Awake (a Boboiboy fanfic. very slow updates)
    1.8K 165 16

    Several heroes shall answer the call, To stop the end and prevent the fall. Dozens of months hence the end of winter, Till the end of bloodshed and the ashes of cinder.

  • B7P:EXTRA!!![C]
    6.2K 443 5

    Extra chapter untuk BBB 7 PRINCES Saja tak nak campur dengan buku asal.. Buku ni khas untuk readers B7P. Selamat membaca

    Completed  
  • Aku Abang, Kau Adik (Season 3)
    129K 7.6K 110

    Season 3 sudah bermula! YEAHHH! Kali ini dengan kisah-kisah lebih menarik dari Fang dan Kaizo (dan juga rakan-rakan mereka) di bumi! Full of brotherly love/madness and friendship!

    Completed  
  • BoBoiBoy Memes and Savages messages 😂
    74.8K 4.5K 183

    Heyo! It's Mari-chan here! My second book is here! This book is filled with memes made by me, but the lines are not from me. Enjoy!

  • Boboiboy Truth or Dare! (And some other random things)[Hiatus]
    54.8K 2.1K 130

    Blaze: >^O aye~!! Blaze here!! Cyclone: And Cyclone!! Thorn: •w• and Thorn Blaze: =^= Since Luna was bored so we decided to do a book!! Which is- Cyclone: Truth or dare!! Thorn: •w• readers-chan can have fun giving us truth or dares, anything you want! Blaze and Cyclone: we won't mind!! Luna: *from a distance* BOYSS...

  • This is us~!
    60K 3.1K 30

    7 boboiboy yang sentiasa bersama walau dimana sahaja mereka berada dan sentiasa ada dalam senang mahupun susah.Cerita ini dalam bentuk komedi dan keseronokan.

    Completed  
  • Long Lost Twin~!
    15.5K 1.1K 15

    Blaze dan Ice merupakan adik-beradik kembar yang sangat rapat dan sayang antara satu sama lain.Blaze memainkan peranan sebagai kembar pertama manakala Ice sebagai adiknya.Semua itu tidak lama selepas berlakunya serangan keatas pekan tempat tinggal mereka yang turut mengorbankan ibubapa mereka.

    Completed