[C] Putera Kayangan
By HazzelEyyez
39.1K
3.1K
1.7K
  • Fanfiction
  • bahasamelayu
  • dissociativeidentitydisorder
  • gedik
  • happy
  • hazel
  • hazeleyes
  • interiordesigner
  • kembar
  • malay
  • manis
  • masin
  • mengada
  • mentalhealth
  • mpd
  • multiplepersonalitydisorder
  • mulutmanis
  • mulutmasin
  • penipuan
  • playboy
  • psychology
  • romance
  • sad
  • tangkapbasah
  • tangkapkering
  • twins

Description

"eeeey!! tengoklah kejap lagi selipar jepun kau terputus pastu kau terpeleot jatuh longkang!" - Anayra Zaara Garang? itulah dia insan bernama Anayra Zaara. Ada saja ayatnya untuk menyumpah orang. Sudahlah menyumpah orang, mulut masin pulak. Tak ke kesian orang tu jatuh longkang? "Sayang, are you okay?" - Ayan Yang ni pulak, bekas buaya jadian. Semua orang dia panggil sayang. Entah siapa sayang dia pun tak tahulah. Ada saja ayat manis yang mahu diberikan kepada gadis yang menarik perhatiannya. Sorang mulut manis. Sorang mulut masin. bagus betul ! "Ya Allah, kasihanlah kepada hamba-Mu yang single ini, turunkanlah Putera Kayangan dari SyurgaMu Ya Allah" - Anayra Zaara Akibat mulut masinnya, 'putera kanyangan' nya tiba. Jatuh dari langit? tidaklah. Sebetulnya bergolek. "Pura-pura jadi kekasih aku, sampai kau lupa yang kau sedang berpura-pura." - Ayan Tanpa berfikir panjang, Anayra Zaara menerimanya dengan hati terbuka. Sejujurnya, hatinya sudah dicuri oleh lelaki itu. "Kalau one day saya cakap saya dah tak cintakan awak? Awak akan percaya jugak? Bila ayat tu keluar dari mulut saya, buang kepercayaan awak kepada saya, jangan percayakan saya lagi." - Ayan Apa maksudnya? "Aku benci! Aku jijik!" - Ayan "Enough! Kita over!" - Anayra Zaara. Ayan tersenyum puas. Akhirnya, dia melepaskan gadis itu. Dia dah boleh bebas! Anayra membawa diri. Namun, setelah semuanya terbongkar. Dia bergegas pulang. Dia ingatkan boleh mendapatkan hati lelaki itu dengan mudah. Tapi siapa sangka. Dia mendapat lelaki itu dengan cara yang terlalu mudah! Namun semua tu hanyalah satu salah faham. "aku bagi kau masa tiga hari. Fikir nak kawin dengan Anayra atau nak kena sebat 100 kali dengan aku." - Zafran Althaf Apakah pilihan Ayan? ×× Cerita ni akan campur-campur POV mengikut kesuaian. But apa yang saya boleh simpulkan ialah 80% Pov Heroin 5% Pov Hero 15% Pov 3 start: 28 September 2021 #1 in Manis #1 in Malay [JUST FOR FUN!] [BANYAK KESALAHAN DARI SEMUA ASPEK PENULISAN!]

Hello, Selamat Datang !

Continue Reading on Wattpad
[C] Puter...
by HazzelEyyez
39.1K
3.1K
1.7K
Wattpad