Select All
  • THE FORCE LOVE
    4.3K 220 9

    halilintar dan Taufan dipaksa kahwin diatas keputusan keluarga mereka. disebabkan tidak serasi mereka tidak dapat faham antara satu sama lain.. tambah pula ada seseorang sukakan hali dalam diam. (WARN!: yaoi,sweet,sad or maybe thriller..)

    Mature
  • WE ARE TOGETHER (complete ✅)
    4.5K 197 22

    Ok cerita ni ttg 5 elemental yg lama terpisah akibat..... benda yg teruk (?) atau lebih senang fitnah. Elemental yg berada di Pulau Rintis pun tak tau yg diorg ada adik beradik lagi jadi diorg diamanhkan oleh atok diorg supaya cari diorg dan bertemu semula. Tapi ia takkan menjadi mudah apabila ada kemunculan misteri...

    Completed  
  • Cowardice
    7.5K 715 14

    'ᴘᴇɴɢᴇᴄᴜᴛ ᴍᴀᴄᴀᴍ ᴅɪʀɪᴋᴜ ᴛɪᴅᴀᴋ ᴘᴀɴᴛᴀs ʜɪᴅᴜᴘ ᴅᴇɴɢᴀɴ ᴋᴀʟɪᴀɴ ʟᴀɢɪ' BoBoiBoy Fanfiction -ANGST/Humor/Hurt/Comfort/Family -Penggunaan kata-kata yang agak kasar -kekerasan -comedy garing Iiro -bau bau iiro -self hatred -bad end? sad end? happy end? -With superpower -Grammar ancur -Language: Indonesia Story: Iroha_P aka. Mawai...

    Mature
  • Ghost Boboiboy
    3K 370 41

    7 orang boboiboy telah menjumpai sebuah surat ugutan.Namun,mereka tidak mengendahkannya. Hari demi hari,mereka hilang tanpa dikesan.. Siapa yang menculik mereka?Adakah surat itu benar?Siapa pengirim surat itu?apakah sbb mereka diculik?

  • Scarf [#B3ESS17]
    812 37 1

    Blaze agak kesal melihat Ice yang kerjaannya cuman tidur doang. Setiap kali Blaze membangunkan Ice, Ice selalu bilang bahwa ia capek dan tangannya pegal. Blaze menganggap itu hanyalah sebuah alasan. Namun Blaze tidak tau bahwa Ice memang tidak berbohong dan beralasan. - Fanfiction untuk event #B3ESS17 Fanart in cover...

    Completed  
  • CUTE : Origin (BBBG X EA)
    33K 2.6K 26

    Kenapa nama buku tu CUTE? Hah.... Sebab, CU=Cun (From Ejen Ali) TE=Terbaik (from BoBoiBoy) Buku ini mengisahkan dua animasi Popular Malaysia,BBB dan EA yang perlu membina ikatan tali persahabatan antara satu sama lain tetapi dunia diorang berbeza. Boleh ke dua animation ni get along? Atau pun bermusuh? Sila ketahuiny...

  • BBBKF: Twist in Time [Book 2]
    3.3K 321 13

    NOTE; INI ADALAH SAMBUNGAN DARIPADA "BBB AND THE KINGDOM OF FANTASY"! Sudah setahun dia senyap... Kini... Bersama konco-konconya... Dia telah bangkitkan kuasa terkuatnya... Hingga... Salah seorang pahlawan yang paling... Disayangi... Dan... Dihormati... Sampai... Terpaksa... Hubungannya terhenti disitu sahaja... Siapa...

  • [C] Trauma | BBB Fanfiction
    19.5K 1.5K 31

    Trauma: Let My Suffering End Up ❝ aku dah tak berdaya untuk hadapi semua ni lagi, biarkan aku mati ❞ ➵ sʏɴᴏᴘsɪs ↳ di mana seorang pemuda bernama Halilintar melalui pelbagai cabaran sehingga lahirnya trauma yang menghantui dirinya setiap masa sehingga dia mahu lenyap dari dunia yang kejam ni. ➵ ᴘʀᴇᴠɪᴇᴡ ↳ ❝ Haliko, Hali...

    Completed  
  • Protective True Is My Brother
    2.5K 119 2

    ke unikan dari hari-hari yang dijalani para boboiboys bersaudara,akankah mereka bisa menerima nasib gaje mereka?dan apakah para boboiboy akan bersama orang tuanya atau adik bungsunya?dan apakah Halilintar masih akan memakai dompet kelincinya?

  • Day When I Can See You Again
    5.6K 623 13

    Halilintar adalah si jenius musik yang bisa menciptakan lagu indah bahkan tanpa perlu berpikir. Bisa memainkan melodi merdu tanpa harus berusaha. Dan bisa mendapatkan segala hal walau tanpa meminta. Hidupnya tampak sempurna dari luar. Namun tidak pernah ada yang tau, bahwa apa yang ia cari tidak pernah ia dapatkan dal...

  • <<LOST>> -BOBOIBOY AU-
    129 6 1

    A battle to end it all, defeated, BoBoiBoy disappears, so as Fang. Pulau Rintis now in control of Adu Du. Ochobot, still holding on to his hopes. A couple in Japan, still trying to cope with their lost child. Being lost, a spark of hope is hard to find. Will this world get any more better? Or worse?

  • The Elements [Hiatus]
    6.7K 314 10

    [SLOW UPDATE] Cerita ini menggunakan bahasa Indonesia ☺ Warning: typo dan kata-kata yang tidak nyambung :v Start: 27 Oktober 2018 End: ???

  • Boboiboy Elemental's Story: One-shots
    3.8K 101 7

    All of Boboiboy Elemental one shots story. Enjoy....

  • .Night lightning.
    3.2K 371 28

    3 org kembar yg tinggal d perkampungan pulau rintis mereka mempunyai sifat yg berbeza dan ketika usia mereka mencecah18 abang sulungnya semakin aneh nak tau sambungannya jom baca!

  • Be My Rival
    14.2K 615 24

    Mengisahkan kehidupan seorang budak baru bernama boboiboy halilintar yang berpindah ke sekolah pulau rintis memandangkan syarikat ayahnya muflis.Dia terpaksa melupakan sekolah bandarnya itu.Semasa persekolahan awal boboiboy halilintar dibuli oleh boboiboy taufan.Boboiboy gempa merupakan ketua pengawas mengawasi boboib...

  • Elemental Brothers
    7K 421 37

    Now this is how the elemental brothers came to be. Boboiboy was the superhero boy everyone knew. After collecting all the elements, he still have the feeling of seeing all of them. But when a sudden accident hits him, the unfortunate scene happened. Although, what'll happen when he got separated from his own first and...

  • One-Shots [Boboiboy]
    79.2K 4K 160

    ᴄᴏɴᴛᴀɪɴs ᴀɴɢsᴛ, sᴀᴅɴᴇss ᴀɴᴅ ᴛᴇᴀʀs. ᴇɴᴛᴇʀ ᴀᴛ ʏᴏᴜʀ ᴏᴡɴ ʀɪsᴋ ʙᴇᴄᴀᴜsᴇ ᴛʜᴇ ᴀᴜᴛʜᴏʀ's ᴀ ᴛᴏᴛᴀʟ ᴀssʜᴏʟᴇ. ᴊᴜsᴛ ᴋɪᴅᴅɪɴɢ. ᴛʜᴇʀᴇ's sᴏᴍᴇ ғʟᴜғғ ᴛᴏᴏ.

  • Sinaran Sendu (Boboiboy Version)
    4.2K 275 16

    Di usia yang masih remaja, Solar sudah harus menahan rasa sakit, harus berurusan dengan alat-alat di tubuhnya, dan harus berpisah dengan Kakak-Kakaknya untuk pengobatan. "Rapuh adalah kekuatan yang tersirat, dari siluet mengenaskan karena sakit menghadang, lalu mencoba bertahan dengan menikmati kelemahan." Ucapan Sola...

  • BBBM2 THEORIES AND MORE!
    3.1K 175 11

    So...ummm... Have these BBB theories! Y E E T I'm a smart gurl when it comes to my fandom, so y'all beware... Science and Logic are coming here...hahaha

  • Bila Fairy Tail berjumpa Boboiboy
    2K 119 11

    Blaze-BAKAR LAGI! BAKAR! Natsu-Nak join. Lucy-Natsu! Gempa-Blaze!Cukup! Ice-Aku nak tidur. Gray-Heh.Ni ke ahli sihir ais? Ice-Diam kau!Tembakan pembeku! Boleh ke Boboiboy sesuaikan diri dengan gaya Fajry Tail?Mari ketahui selanjutnya.

  • My Little Boboiboy: Friendship is TERBAIK
    255 15 1

    Ingat tuan-tuan dan puan-puan, hanyalah trailer imaginasi saya sahaja. Tetapi kalau anda mahu saya membuat cerita betul punya, Insyaallah saya akan membuatnya. Sebelum itu, harap anda menyukai iklan ini ^^ By the way, Athour dah cipta iklan ini sejak zaman Boboiboy The Movie lagi XD. DISCLAIMERS: Boboiboy - Monsta Stu...

  • BOBOIBOY:TRUTH OR DARE(WARNING:SLOW UPADATE)
    1K 223 6

    WARNING:SLOW UPDATE(STORY) Maaf kepafa Author yang request Truth dan Dare sebab cerita ini akan di Slow Upadate.Jadi kepada reader harap faham... Mohon maaf sekali lagi, Sekian dari, @Nightiel_

  • Halilintar the tsundere(slow update)
    1.4K 60 4

    ⚠️AMARAN⚠️ 🔥jangan tiru idea saya 🔥klau nak comment sila guna perkataan yg beradab (Klau beradab tapi typo takpe^^) 🔥jika tak suka baca ff ni sila blah *thank you*

  • Reverse, Sahabat Baru Aku!
    18.8K 1.5K 17

    "Aku dah tak tahan.... Kawan-kawan aku dah lupakan aku... Komander dah tak hargai aku...Begitu juga dengan Laksamana Tarung dan Kapten Kaizo..... Aku berseorangan.... Ketakutan melanda diriku..... Hanya seorang yang masih bersamaku.... Memperkenalkan,kawan baru aku......" • • • BoBoiBoy terpaksa pulang ke tanah airnya...

  • Rahsia Gempa
    3.7K 235 14

    Boboiboy Gempa bukanlah nama sebenarnya. Dia sudah rahsiakan identifinya selama 13 tahun. Tiada siapa yang mengetahui identifinya kecuali sahabat lamanya. Tapi....ada satu kejadian yang membuatkankan penduduk bumi benci akannya. Apakah kejadian itu? Sila baca selanjutkannya untuk mengetahui.

  • BoBoiBoy : Elemental Chaos (Discontinued)
    9.6K 630 13

    Apa yang terjadi selepas BoBoiBoy pengsan selama 5 hari? Ya,dia berada di markas Tempur-A. Tetapi,dia terpaksa pulang ke bumi sebab sekolah dah nak mula. Sesuatu telah berlaku yang menyebabkan BoBoiBoy berpecah 7. • • • Apakah yang akan terjadi selepas itu? Follow their journey in this Fanmade story! *Characters are n...

    Completed  
  • BBB All ships (one shot story)
    7.7K 292 14

    [WARNING I am not good at grammars, I am not a writer] I writes what's on my mind, that's all, so all of you please understand me. I writes on my own style. ©BOBOIBOY / BBB GALAXY CHARACTERS ARE NIZAM'S AND FROM MONSTA STUDIO. Enjoy this shit

    Mature
  • Am I a CRAZY?
    995 117 9

    Apa khabar?Kali ni Ryoko nak buat fanfiction tentang BoBoiBoy dan Seseorang jejaka tampan(bacalah kalau Nak tahu tentang si dia).BoBoiBoy,seorang budak lelaki berumur 12 tahun yang terlalu sibuk menyelamatkan orang sebagai seorang super hero.Kali Ini,Ryoko buat saja saja sebab KJ dah kekeringan idea.Hihihi...jangan ma...

  • MY perfect family!
    4.6K 446 20

    Air pergi bersama mak sewaktu berumur 3 tahun. Keluarga yang petir impikan menjadi tidak lengkap sehinggalah 3 tahun kemudian, air kembali semula.

    Completed  
  • elemental's ships~
    26.2K 962 32

    buku collab dgn @SNKhad_1324 khas tuk para fujo & fundashi..nah treat korang tatap la sampai tembus gajet korang tu.. kisah tentang kehidupan seharian pahit manis para elementals shipss.. ad lawak karot, sedih, happy, drama Melayu korea jepun hindustan dan byk la.. ad gak la scene 18+ .. ;-) elementals ships: ...

    Mature