Select All
  • Ghost Emperor Wild Wife: Dandy Eldest Miss (bahasa melayu)
    11.2K 1.7K 55

    Hak milik Authors : Xiao Qi Ye Penafian : bukan hak milik saya. Translate novel untuk bacaan ofline Yun Luo Feng, genius Sekolah Perubatan Hua Xia, meninggal dunia akibat kemalangan dan jiwanya melekat pada cucu sulung keluarga Jeneral Long Xia yang tidak berguna. Bukan sahaja tidak berguna, cucu sulung ini tidak dap...

  • Rebirth of the Heavenly Empress (bahasa Melayu)
    45.6K 6.3K 186

    Author : Road of Flowers Novel Terjemahan Penafian : Bukan Hak Milik saya. Dia adalah seorang legenda ratu tentera upahan yang namanya di geruni bahkan memberi kesan besar dalam masyarakat. Dengan loket batu jade kuno di tangannya, dia adalah seorang yg hebat dalam hampir semua perkara, baik dalam mencari kebenaran...

  • Creepypasta|Malay
    216K 14.2K 37

    AMARAN | Tidak sesuai dibaca oleh orang yang lemah semangat / orang mengandung / orang yang berpenyakit jantung / manusia kaki mencarut tahap dewa sedunia | Mengandungi unsur-unsur meloyakan tekak | Juga unsur mantera yang tidak diketahui asal usulnya Creepy pasta dalam bentuk bahasa melayu.Dibaca ketika bosan. +Origi...

    Completed  
  • Creepypasta ∽ malay ✔
    4M 299K 188

    ■ MALAY VERSION ■ Wattys2016 awards: EDISI PENGUMPULAN Horror - Feeling brave? Prepare for a scare with these creepy tales , eeri encounters , urban legend and the unknown Original trans by me as [ itsmaniesa ] Poster Credit to; - Scaryforkids-

  • Penjejak Kubur
    24.8K 2.6K 58

    Tahun 2099, dunia kini sedang bergelut dalam perang yang berpanjangan. 95% kematian di bumi ketika ini adalah di medan perang. Jadi dengan beratus juta mayat bergelimpangan di sana, siapa yang perlu menguruskannya? Ketika inilah wujudnya Penjejak Kubur, mereka diupah oleh ahli keluarga untuk mencari mayat waris merek...

  • Mrs. Riyaz: The Royal Diva
    2.9M 165K 44

    (ON GOING) Apa akan jadi bila si diva dan inspektor beku mula tinggal serumah? "Abang jangan lupa basuh pinggan!" "That's your job sayang!" Siapa kata mereka pasangan serasi? "Sayang nak pergi Itali" "Nope! Kita ke Thailand." Dari titik mula pertemuan mereka di Istana Werland,Tengku Juliana dan Inspektor Riyaz m...

  • MOONLIGHT
    1.2M 100K 65

    Kita mungkin tidak dapat memilih siapa orang tua kita, siapa yang membesarkan kita, siapa yang akan bersama Kita. Tapi kita dapat memilih masa depan kita. Mengisahkan seorang gadis dianggap sampah, dibuang keluarga dalam meniti kehidupan mengemis kasih sayang pada yang sudi menghulur. Rihana membesar di France, Ita...

    Completed  
  • Maid Maiden
    699K 52.6K 77

    ❝Walau apa cara sekalipun, aku tetap akan balas budi 'putera' aku tu suatu hari nanti.❞ Demi membalas budi si putera yang pernah menyelamatkannya sewaktu kecil, Mia Alysha berusaha segigihnya untuk memasuki sekolah elit Rubians Watson High School. Namun sebaik diterima sebagai pelajar, ibu bapanya pula diisytiharkan m...

  • Akademi Dary : One Shot (SS)
    22.4K 1.8K 32

    Akademi Dary. Memang nama akademi ini pelik. Namun, akademi ini menempatkan semua pelajar yang mempunyai pelbagai jenis deria keenam. Tetapi, apakah benar kehidupan mereka sentiasa dipenuhi cabaran? Pastilah tidak. Kehidupan haruslah juga dipenuhi dengan keseronokan dan kegembiraan. Buku ini mengisahkan kehidupan seha...

    Completed  
  • Muzika Melodia
    326K 25.3K 91

    Muzika Melodia. Sebuah sekolah Elit yang mana hanya menerima pelajar-pelajar yang mahir memainkan alat muzik. Alat muzik? Semua orang boleh latih diri untuk main. Eh, tapi bukan untuk sekolah ini. Ochestra World. Setiap penghuni dunia ini pasti akan dilahirkan dengan satu tanda lahir di mana-mana bahagian tubuh badan...

    Completed  
  • CREEPY DOT [✔]
    138K 8.7K 53

    > [Edisi 50 Cerita Pendek] Ingat berani ?! Bacalah 50 koleksi cerita seram meraban ni! Everything around us can be a scary thing! Harap dapat meremangkan bulu roma anda! [Buku ke-3] All rights Reseved 2016 ©Khairul Fazly Publish on:100616 Complete :080916

    Completed  
  • TERSESAT KE ALAM BUNIAN
    423K 24.6K 68

    Ashanty, gadis moden yang tidak percaya tentang wujudnya bunian dan hantu dikejar oleh makhluk ghaib dari asrama universitinya. Dia berlari hingga masuk ke dalam hutan hingga terjumpa sebuah menara hijau- menara yang belum pernah dia lihat sebelum ini. Pertemuannya dengan Indrawan, si pemilik menara hijau yang sangat...

    Completed  
  • Putera Lipas
    88.9K 7.2K 23

    Selalunya Putera Katak tapi ni Putera Lipas?!

    Completed  
  • DUNIA GHAIS LAVANARK
    145K 13.1K 83

    Ini bukanlah sebuah cerita. Bukan sebuah novel. Bukan sebuah cerpen mahupun sebuah puisi. Tiba-tiba hati ini tergerak nak bawa pembaca ke dunia Ghais Lavanark. (Ini adalah kamus permainan buat pembaca) Pembaca yang akan memainkan sebuah peranan di dalam buku ini. Baca, Bayangkan dan jiwakan. Dengan harapan pembaca ak...

  • Uncontrobler Power √
    260K 16.2K 68

    Mana pernah wujud kuasa element yang diceritakan dalam rata rata buku fantasy.Tu cuma dongeng dan hanyalah rekaan semata mata yang dicerita sebagai bed time story. Tapi bagi Sya Adriana, tu semua benar. Buktinya apabila dia sendiri mampu mengawal kuasa element. Semakin lama, kuasa elementnya bertambah dan semakin kuat...

    Completed  
  • LEON: THE TIME CONTROLLER
    75K 7.5K 102

    Kuasa untuk mengawal masa. Cool isn't? Bagi aku kuasa ni tidak lain hanyalah sebuah sumpahan. Nama aku Leon A. Einsley. Aku mempunyai kuasa untuk mengawal masa. Sebuah kuasa yang agak unik dari salah satu Supreme Gods and Goddesses, iaitu Dewi Ashriel. Tidak lupa juga, aku hidup di mana dunia ini seringkali diserang...

    Mature
  • Miss Assassin✔
    291K 11.7K 40

    [Novaestar Award 2018 - Winner of AnugerahThe Fighter ] Dia seorang wanita. Mempunyai prinsip hidup. Wanita yang jiwanya mengalahkan seorang lelaki. Wanita yang tidak kenal erti percintaan. Baginya, cinta tidak memberi apa-apa makna. Bekerja sebagai 'pembunuh upahan terlatih'. Menjadi 'team leader' dalam pasukan yang...

    Completed  
  • The Chosen One
    832K 52.2K 90

    Siri Kelima. Anneliese Cherina. Pelik? Ya, dia pelik. Pelik namun indah. Di mata manusia dia seorang yang cantik rupawan. Segala-galanya dia ada kecuali kekayaan. Disebabkan kematian kedua-dua orang tuanya, dia hidup bersama adik lelaki yang tercinta. Namun, siapa tahu apabila malang menimpa mereka? Nasib si adik yang...

    Completed   Mature
  • I'm A Fighter!
    776K 46.5K 79

    Siri Keempat. (#1 in Mafia, 1 in Actionromance , 1 in Fighter) Menjangkau umur 27 tahun langsung tiada masalah pada si cantik manis yang bernama Nurfaiza atau lebih dikenali Liah. Kerjayanya sebagai polis sekaligus menjadi adik kepada ketua mafia membuatkan harinya semakin menarik tanpa sebarang kekacauan. Namun, seg...

    Completed  
  • Miss Destroyer (In Editing)
    840K 51.4K 117

    Siri Ketiga. (1 in Romantic),(1 in Actionromance),(1 in Comedy),(1 in Seksi),(1 in Goda),(1 in Manja),(1 in Hot),(1 in Kejam),(1 in Dendam),(1 in Misteri) Selepas sahaja Putri Risha meninggal dunia,Tengku Fazril dan anak-anaknya telah bertekad akan memulakan hidup tanpa si manja itu. Pada masa yang sama juga, Tengku F...

    Completed   Mature
  • Extraordinary Wife
    688K 55.3K 95

    Siri Keenam. Roland Ren, anak sulung daripada tiga adik-beradik iaitu Riley dan Xendra. Sekali pun dalam seumur hidupnya tak pernah sekali terlintas untuk bercinta. Namun apakan daya... Malam dia mana ia berjumpa seorang gadis lengkap berpakaian gaun seksi yang menunjukkan bahagian belah pahanya telah mengubah seluruh...

    Completed   Mature
  • Precedent
    9.2K 672 10

    SILA BACA DIABOLIC TERLEBIH DAHULU SEBELUM BACA EDISI TAMBAHAN DIABOLIC : PRECEDENT ******************** Everyone has their own secret that has not been told. Setiap jiwa ada kisahnya Setiap nyawa termaktub hayatnya Dan setiap kehidupan tersimpan rahsianya... Buku ini bukanlah sebuah cerita yang disampaikan oleh sang...

  • Twins Fighter! [C]
    70.9K 5.9K 51

    Ema dan Amy, pasangan keras kepala yang selalu sahaja bergaduh, dan nak tunjuk 'siapa paling kuat'. Sekolah ini dah macam tempat untuk bermaharajalela bagi Ema, Amy, Amani, Ain dan Halal. Setiap kehidupan, tak sempurna kalau tiada dugaan dan ujian. Akhirnya, mereka sendiri yang mempelawa diri ke kelab yang pernah...

    Completed  
  • AERYZ, AND THE FOUR HORSEMEN™ [OG]
    174K 21.2K 70

    Sebut nama Aeryz, penduduk Valenthia akan tahu siapa dia sebenarnya. The naughty prince. Walaupun begitu, dia bukanlah seteruk seperti yang disangka. Kisah bermula dikala dia pergi memburu, Aeryz terperangkap dalam dimensi masa di gua Proux Badland. Dia kembali ke masa silam di mana Valenthia berada dalam zaman kegela...

  • THE LOST HEIR [C]
    195K 16.6K 32

    Quinn, seorang remaja lelaki biasa. Hidupnya normal sebagaimana remaja yang lain. Tiada keluarga, hanya tinggal bersama Auntie Tyara. Hidupnya terasa tidak bermakna. Kosong. Sepi. Namun begitu... Kehadiran seorang gadis misteri membuatkan hidupnya berubah seratus peratus. Segala rahsia terungkap satu persatu. "Quinn...

    Completed  
  • The Fallen Angel
    160K 11.4K 56

    Hidup Ryan tidak mudah. Ayahnya tidak bekerja, adiknya pula tidak sekolah. Ryan dan adiknya bekerja sambilan untuk membantu keluarga mereka. Ibunya sudah meninggal dunia. Dia gagal untuk peperiksaan kemasukan sekolah, tetapi diberi peluang. Di sekolah, dia dianggap paling lemah. Ini semua rancangan Mr. Hyun untuk mem...

    Completed  
  • WISH LIST
    51.8K 1.4K 16

    Tajuk: Wish List Penulis: Syamnuriezmil (Idea Bersama Mira Filzah) Penerbit: Penulisan2u ISBN: 978-967-2102-46-5 Muka Surat : 688 Harga: RM28.00 (Semenanjung) // RM31.00 (Sabah & Sarawak) Terbitan : Mei 2018

  • Cristal Kingdom ( Magical Kingdom )
    183K 9K 85

    Eliey Cristal , seorang murid sekolah menengah yg mempunyai penampilan luar biasa. Malah , dia juga mempunyai kuasa luar biasa. Pada suatu hari , dia telah disedut oleh rantai peninggalan Mak cik nya ke satu lagi dunia , iaitu dunia magic. Atau dipanggil dunia fantasi. Dia telah bertemu dengan Grill , lelaki berambut...

  • Angel Of Sorrow
    156K 10.9K 42

    Eric The Doll Maker, tiba-tiba sahaja terima jemputan untuk masuk ke satu akademi yang elit sahaja mampu masuk. Satu-satunya akademi yang orang kaya pun kena merayu kalau nak masukkan anak diorang. Eric dijemput begitu sahaja tanpa sebarang latar belakang. Apa identiti sebenar Eric? Pelajar-pelajar lain tertanya bagai...

    Completed  
  • Diamond Academy : A Legend of Guardians
    151K 9.1K 52

    Sambungan dari Diamond Academy : Rainbow Girl and Golden Protect Mereka.. Dari kecil tak pernah membuka hatinya untuk kasihankan pada sesiapa.. Mereka.. Berlawan sama seperti ibubapanya.. Mereka.. Dikenali sebagai Power of Group Mereka juga... Adalah Penyambung Rainbow Girl & Golden Protect.. Perjalanan mereka bersama...