Select All
  • The Untold Stories (Vol 2)
    53.9K 6.6K 35

    Cerita-cerita pendek coretan AOB

  • THE DON (E-BOOK)
    186K 1.9K 6

    "We're criminals. We've always been criminals, nothing changed." - Stephano. Pernah terfikir bila lelaki yang dilabel sebagai penjenayah paling dikehendaki tiba-tiba saja muncul menyerah diri? Susuk tubuh tinggi dan tegapnya membuatkan aura sinisnya jelas kepada mereka yang melihat. Ditambah pula dengan riak kosongnya...

    Completed   Mature
  • love is in the air
    82.4K 5.6K 48

    Kisah berkisar kehidupan beberapa individu yang saling berkaitan. Sesungguhnya kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan. Siapa kita untuk mempersoalkannya. Ya.. mengapa kenapa bagaimana sering dipersoalkan. Itu lumrah. Namun, setiap yang terjadi ada hikmahnya. Setiap pertemuan pasti ada sebabnya. Dan perpisahan b...

    Mature
  • FIVE YEARS OF LOVE
    77.8K 3.1K 16

    Kebanyakan kisah cinta romantik bermula dengan 'Love at the first sight' dan berakhir dengan 'they live happily ever after'. Sama seperti kisah cinta Anne - Alan. Cuma sayangnya, mereka tak jumpa klausa happily ever after tu sebab, kisah cinta mereka dilanda andromeda di tengah jalan lalu mereka terpaksa akur... pilih...

  • Aku Kan Ada (Sudah Terbit)
    120K 877 10

    Ini cerita Yah dengan Lid yang dah berkawan sejak dari baby. Di mana ada Lid, di situ ada Yah. Yah kata, dia penat nak layan Lid sebab dia tu raja drama, Lid pula kata, dia tak larat dengan Yah si ratu masalah. Orang kata, perempuan dan lelaki tak boleh jadi kawan baik, mesti salah seorang akan tersuka. Betul ke...

  • PESANAN TERAKHIR (SHORT STORY )✔️ [C]
    68.5K 1.1K 11

    Masuk tahun 2019 ni sudah 3 tahun perkahwinan Ayda dan Redza . Tapi,belum juga dikurniakan zuirat .Sejak kebelakangan ini ,sikap Redza banyak berubah .tidak seperti tahun tahun sebelumnya .Ayda banyak menghabiskan masa sendirian menghitung hari harinya .Apakah yang berlaku pada Ayda ? Akankah mereka menimang zuriat p...

    Completed  
  • Jauh Dari Cinta. [E].
    155K 4.6K 52

    Segalanya bermula saat dia jatuh cinta dengan seorang lelaki yang bekerja bawah naungan Rashid's Company (Milik Keluarganya). Meski mertabat mereka jauh bagaikan langit dan bumi. Namun itu tidak menjadi penghalang cinta tulus mereka. Suka dan duka mereka tempuhi bersama sehinggalah mereka diijabkabul menjadi pasangan...

    Completed  
  • Takkanku Rayu
    320K 11K 67

    Alia dan Iman. Pasangan suami isteri yang telah dikurniakan 3 orang cahaya mata. Azwa. Guru tarian anak sulung mereka, Dahlia. Pertama kali jumpa, Iman dan Azwa saling tertarik antara satu sama lain. Dan pertemuan pertama membawa kepada pertemuan seterusnya kerana Dahlia. Iman masih sayangkan rumahtangganya. Namun, ti...

    Completed  
  • JODOH YANG DITAKDIRKAN aka CALON ISTERI KEDUA
    155K 2.8K 43

    Mengisah sepasang suami isteri yang tidak mendapat persetujuan daripada nenda Tengku Sarah. Tengku Riyad Mirza seorang suami yang setia walaupun isterinya Shahira Dahlia mengidap endometriosis dan lumpuh kedua belah kaki akibat kemalangan. Shahira tidak sanggup untuk melihat suaminya terus berduka dan takut akan kehil...

    Completed  
  • SUAMI AKU,BOSS AKU!
    5.1M 143K 66

    Muhammad Mikail Ariff adalah anak sulung kepada Dato ' Kamal Hasan,dia akan menjadi satu-satunya pewaris utama Syarikat Fajar Holdings.Dia dipaksa berkahwin dengan seorang gadis yang telah menjadi pembantu peribadi Papanya.Gadis muda itu menurut sahaja perintah selepas Dato' Kamal memaksanya untuk berkahwin dengan a...

    Completed  
  • Secret Wife
    1M 26.6K 58

    #4 in romance (6/8/19) Hasya Athirah , 16 . Walaupun umurnya dalam lingkungan Pelajar sekolah , dia tidak langsung mempunyai rasa bahagia. Dia merupakan anak yatim yang kehilangan ibu tersayang dan ditinggalkan oleh ayahnya sendiri. Hasya dijaga oleh sepasang suami isteri yang juga mempunyai dua orang putera. Rayyan...

    Completed  
  • Sesuci Salju Rindu | ✔
    209K 6.9K 70

    #Pemenang Anugerah #wattys2017 #Kategori Penulis Debut Elzara Sofia, dia di aniayai, terpaksa redha berkahwin dengan lelaki yang di cintai dengan cara yang tak sempurna dan mendapat tentangan dari keluarga pihak lelaki. Status Elzara yang di salah anggap itu telah merentap jiwanya, tanpa pengetahuannya, ibu mertuanya...

    Completed   Mature
  • A Luz Do Amor (C)
    538K 17.6K 54

    A Luz Do Amor??its means 'Cahaya Cinta'.. Ia mengisahkan seorang lelaki bernama Luz Amsyar atau lebih dikenali dengan nama Doktor Luz..Luz seorang yang tegas dan sentiasa serius dalam kata-kata melainkan bila bersama ibubapa dan rakannya..setelah berlakunya kegagalan yang tak diingini dalam hidupnya..setelah berlakuny...

    Completed  
  • IMANAFFAN💞 [COMPLETED]
    1.3M 39.4K 84

    ~COMPLETED~ Kerana desakan...lamaran itu diterima. Walaupun hati tidak mahu tapi dia rela. Iman Saffiya seboleh mungkin menafikan apa yang ada dihatinya. Tidak mahu disakiti lagi. Tidak! Cukup sekali dia dilukai. Iqbal Affan pula seboleh mungkin menambat hati si isteri. Walaupun kadang kala dia sendiri terleka denga...

    Completed  
  • ©YOU'RE MY ATTRACTION
    381K 12K 42

    [Status: Complete] Nur Alia Maisarah-"I taknak kawin kawin dengan you plus i tak suka you."What do you expect from me?" Kalau i tak boleh terima you. Afiq Khusairi-I tak expect apa-apa dari you sarah.Satu saja saya mintak be my wife then i will make sure you will be lucky girl in the world.. Kisah hidup Alia Maisarah...

    Completed  
  • Cinta Suci Zalyka ( SUDAH DITERBITKAN)
    629K 36.5K 58

    #WritingProjeckAE #1 in Spiritual 21/10/18 #2 ni Spiritual 14/10/18 #7 in Spiritual 07/10/18 #92 in spiritual 15/04/18 #96 in Spiritual 13/04/18 #104 in Spiritual 24 /04/18 #119 in Spritual 14 /04/18 #143 in Spiritual 12/04/18 #177 in Spiritual 04/04/18 #197 in Spiritual 01/04/18 Cinta adalah fitrah yang diberikan ole...

  • Cinta Mawar
    202K 5K 44

    Aku sangka aku telah menemui kebahagiaan yang sebenar, ternyata aku silap.

    Completed  
  • LEO (COMPLETED)
    84.1K 4.8K 48

    Sampai bila kita mahu begini ? Banyak kesalahan grammar dan typo, sis malas nak betulkan so minta maaf awal-awal yee ;) Start : 26 . 1 . 2018 End : 28.9.2018

  • 𝘿𝙞𝙖 𝙈𝙞𝙨𝙨 𝙏𝙤𝙢𝙗𝙤𝙮!
    442K 16.9K 50

    Seawal pertemuan disangkakan lelaki namun disebaliknya dia adalah seorang wanita yang keras kepala,berhati tisu dan paling penting dia miss tomboy!. NUR EZARRA atau lebih suka dikenali sebagai EZAR mengubah identitinya menjadi seorang tomboy akibat sering dibuli semasa sekolah rendah dahulu.Pertemuan dirinya dengan se...

    Completed  
  • Street Girl | ✔
    153K 7.2K 48

    Street Girl + Propper Gang = dunia hancur. Asal bertembung jer gaduh, bak kata pepatah seperti anjing dan kucing. Kalau tak bertembung rindu pulak haih macam macam. Disebalik kebencian mereka, mula lah datang bait bait cinta. Kisah mereka kalah Adam dan Hawa. " I HATE YOU ! " - STREET GIRL. " WHAT ? I LOVE YOU T...

    Completed  
  • Hello ! Mr Husband ✔
    675K 17.6K 52

    [COMPLETED] [ Start : 24 Jun 2016 ] [ End : 22 Disember 2016 ] Cerita yang mengisahkan dua orang manusia yang dipaksa untuk berkahwin secara tiba-tiba dan mengejutkan mereka berdua . Bukan kahwin atas sebab yang bukan-bukan tetapi sebab ibu bapa mereka yang ingin mereka bersatu . Kedua-duanya terpaksa menerima kerana...

    Completed  
  • Prince on White Horse (E-BOOK)
    2.2M 71.1K 46

    Aira dan Haiqal... Pergaduhan mereka seperti anjing dengan kucing, kucing dengan tikus, tikus dengan tikus merebut keju... Dalam masa yang sama, Aira berhutang nyawa dengan Haiqal sebanyak empat kali. Tapi bagaimana cara Aira membalas jasa kapten lanun yang menyelamatkan nyawanya? Macam mana pula dengan prince on whit...

    Completed  
  • Cinta untuk Bestfriend ✔️ [TAMAT]
    201K 7.4K 45

    [ tulisan ketika masih kanak kanak ribena tapi jangan risau best. Ceh ] FARAH ALIA dan ADRIAN HAQEEM sepasang bestfriend dari umur 4 tahun . Mana mana mesti ada dua ekor ni . Dari gelaran bestfriend kini bertukar kepada gelaran suami isteri . Tapi mereka tak pernah merasai nikmat suami isteri . Mereka cuma mengangga...

    Completed  
  • Cincin Untuk Seroja (READY STOCK)
    23K 1.3K 37

    Sinopsis "Blurb" Cincin Untuk Seroja Wildan, CEO JK Holdings diberi kata dua. Berkahwin atau pun harta pusakanya diwariskan ke badan amal. Terdesak. Dia ingin menyunting Seroja, gadis penjual nasi lemak yang viral di media sosial itu. Sangkanya, sambil menyelam minum air. Tapi Seroja itu bukanlah gadis biasa yang begi...

    Completed  
  • Terlanjur Mencintaimu [ON HOLD]
    49.7K 2K 16

    💥WARNING: NOVEL INI TIDAK TAMAT + BNYK TYPO + CLICHE💥 HIGHEST RANKING : -No.1 in Wattys -No.1 in Wattys2018 -No.4 in Best -No.2 in Popular Di sebabkan satu fitnah,dia terpaksa berkahwin dengan Tengku Faiz Wong,jejaka berdarah Cina yang memeluk Islam. Walaupun perkahwinan mereka ibarat membina rumah di tepi pantai ya...

  • She Was Wrong ✔
    347K 14.9K 64

    ◇◆◇◆ BOOK 2.1 ◇◆◇◆ (Malay story) © " afterall , we're nothing , so kept your hands for yourself " " we're done " ••• " in order to forget , you need to remember " ••• " if you couldn't see me as a ex-husband then see me as a friend . If that is too much for you , then just ignore me but please let me take care of you...

    Completed  
  • Her Mistake His Regret
    757K 41.2K 75

    ◇◆◇◆ BOOK 2.2 ◆◇◆◇ malay story| COMPLETE Highest rank : #7 in romance, 24 July 18 #9 ,23 July 18 #10 ,16 July 18 #11 ,13 July 18 #13 ,5 July 18 He is not your imagination of a crush , let alone a badboy type . No . ...

    Completed  
  • Kakak ipar paling RARE
    174K 6.4K 34

    Berkahwin dengan seseorang bukan sahaja hanya berkahwin dengannya, malah perlu berkahwin dengan keluarganya juga. Idara Azalea Berkahwin dengan lelaki yang dia cintai bukanlah hanya menjadi isteri. Malahan, dia perlu menjadi kakak ipar kepada dua adik lelaki suaminya yang bermasalah. Bermacam-macam rintangan perlu di...

    Completed   Mature
  • Rania [C]
    470K 10.1K 50

    [ Loving can hurt ] Aku rania. Rania Mellysa. Rania yang sangat degil , Rania yang suka menghiburkan hati , Rania juga suka melukakan hati , para lelaki , dan Raina yang sangat happy go lucky. Satu hari , dunianya yang terang benderang , kini berubah mendung hanya disebabkan satu dugaan yang tuhan beri , Rania mati...

    Mature