Select All
  • 0.1 | M I K A S Y A
    813K 46.3K 58

    Mikasya | Kau, Mr Beku Aku. " Wajah ini, aku tak akan biarkan ia mampu untuk tarik perhatian King. " pisau lipat yang saiznya kecil dikeluarkan dari poketnya. " Tolong! Sakit! " jeritnya dengan penuh kuat. Namun jeritan itu menjadi sia sia tatkala mulutnya disumbatkan dengan sehelai kain. Dia yang semakin menjadi ra...

    Completed  
  • Book One : The Runaway Princess [ TERBIT ]
    64.9K 2.7K 19

    The Princess Series : Volume 1 [ TERBIT - KARYA PUBLIKA ] Tengku Hannah Thalia. Sebaris nama yang cukup menggeruni rakyat jelata Kerajaan Akalil. Kerajaan Akalil yang sering menjadi buah mulut di serata tempat kerana ia merupakan satu-satunya kerajaan yang masih mengekalkan adat Perpatih Putih. Sebut saja namanya, pa...

    Mature
  • The Emperor's Bride
    2.7K 345 7

    Azael X Veyla X Kyojin

  • Captain Abdul Mateen
    10.2K 266 9

    "We need to get married, Hasha"- MATEEN "Hah? Why? There's a lot of other options, Mateen. But not this one. It's crazy"-HASHA "For the sake of our fans and nama baik istana" -MATEEN "Excuse me? They're your fans" -HASHA "They use to be my fans but now they're ours" - MATEEN "But, there's no love between us.... "- HA...

  • Bad Beta ✔
    86.6K 4.7K 37

    [ C O M P L E T E D ] Hari pertama di Lakewood lagi Mia sudah menjadi saksi peperangan puak serigala dan puak vampire di Lakewood.Tanpa disedarinya, dia telah menjadi seekor Beta tanpa mengetahui Alphanya. Hidup sebagai seorang ahli pasukan sorak dan seekor serigala tidak mungkin akan sebati dalam hidupnya. Adakah kej...

    Completed  
  • Bukan Cinderella
    502K 58K 56

    (COMPLETED) Hidup tak seindah kisah dongeng si Cinderella yang sanggup diseksa si ibu tiri dan kakak tiri sehingga putera raja datang menyarung kasut kaca. Ups! Dia tidak memerlukan putera untuk akhiri penderitaanya. Dia sendiri boleh melakukanya. Jika Cinderella di kisah dongeng rela menyiapkan baju untuk kakaknya...

    Completed  
  • Dalam Sepi Ku Bertasbih (COMPLETED)
    66.1K 4.1K 31

    Mengapa rindu mu pada ku, Tak sebesar rasa sayang ku pada mu? Mengapa cinta mu pada ku, Tak bisa seluas lautan? . Mungkinkah ada cinta kepada sang kedua? Atau sebaliknya, hanya mampu menjadi bahan yang diambil apabila perlu sahaja? Tuhan tahu lebih daripada itu. Oleh hal yang demikian, Dia ciptakan aku, kamu... dan ju...

  • SERI
    18.4K 932 6

    KISAHNYA bermula pada zaman dahulu kala, dimana ada seorang wanita cantik yang bernama Seri terperangkap di sebuah tempat tersembunyi akibat perbuatan orang yang mendendaminya. "Melur, tidakkah engkau suka pada Halim? Tapi aku dengar dia akan dinikahkan dengan Seri.'' Ujar si Melati. "Apa benar kata kau itu Melati...

    Completed  
  • MELANKOLIA
    4K 707 11

    فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ ' Maka , nikmat tuhanmu yang manakah kamu dustakan ? ' Melankolia , aku sakit . " Tuhan , belum cukupkah ? " - UZMA NAGEENA - "Hidup adalah gabungan antara bahagia dan derita , cik . Untuk menguji keteguhan iman seseorang. Malangnya,bagi mereka yg hanya mengikut kehendak hati t...

  • MAWAR
    3.7M 153K 70

    (COMPLETED) "Lupakan apa yang dah jadi kat kita malam tu." - Mawar " Izinkan aku bertanggungjawab. Aku bukan lelaki dayus untuk lepaskan apa yang patut aku buat" - Fakhrul "Kau tak salah. aku tak boleh letakkan kesalahan atas kau. Kita sama-sama tak salah. So please lupakan je. Lagipun kita tak kenal. Macam mana kau...

    Completed  
  • PRINCESS MEDINA
    3M 156K 68

    (COMPLETED) Lahirnya dia membawa pendamaian. Tapi terselit beribu duka dan kebencian. Tiada kisah indah dari kisah kecilnya. Hanya dilatih untuk menjadi puteri yang menjadi sejarah antara dua buah negara. Dapatkah dia bertahan memegang amanah dipikulnya? "Kau siapa? Macam mana kau boleh ada kat sini?!" TENGKU RAFIQ "...

    Completed  
  • Queen D'amour | A Delusion Veil
    92.6K 8.7K 39

    P/s: This is a malay story and written in bahasa. (Terpaksa letak kat atas kalau tak mereka tak baca) ❝She breathes the stars,, and dancing moon put her falls asleep❞ •| Confession of Faith "أشهد أن لا إله إلا الله ، وأشهد أن محمد رسول الله..." I testify there is no god but Allah, and I testify Muhammad is the messeng...

  • friendly | jinyoung.「𝐫𝐞𝐰𝐫𝐢𝐭𝐭𝐞𝐧」
    79.8K 12.1K 33

    ❝ber-friendly dengan lelaki ber-mask.❞ 𝙉𝙊 𝘾𝙊𝙋𝙔𝘾𝘼𝙏 𝙋𝙇𝙀𝘼𝙎𝙀.

    Completed  
  • ARLUNA ©️
    591K 30.1K 53

    your lips, my lips, apocalypse. - Selepas kehilangan kedua-dua ibu bapa, aku telah diambil sebagai anak angkat oleh keluarga Benjamin. Mereka mempunyai seorang anak lelaki, Adrian Benjamin. Tidak mengambil masa yang lama untuk aku menjadi rapat dengan lelaki itu. Meningkat remaja, hubungan kami menjadi semakin rapat...

    Completed   Mature
  • Mrs. Riyaz: The Royal Diva
    3M 171K 44

    (ON GOING) Apa akan jadi bila si diva dan inspektor beku mula tinggal serumah? "Abang jangan lupa basuh pinggan!" "That's your job sayang!" Siapa kata mereka pasangan serasi? "Sayang nak pergi Itali" "Nope! Kita ke Thailand." Dari titik mula pertemuan mereka di Istana Werland,Tengku Juliana dan Inspektor Riyaz m...

  • Ketua Pengawas Vs Tunang
    6.9M 107K 22

    Air yang tenang, Jangan disangka tiada buaya. Bukan buaya aje malah kuda laut,singa laut, ikan jaws pun ada"-FARHAN "Adeh....keluar dari mulut buaya,Masuk pulak mulut pedas abang pengawas ni. Tension!"-MAIRA. "Alang-alang menyeluk perkasam, biar sampai ke pangkal ketiak! Eh silap. Pangkal lengan! " -HADZRIQ. "Usaha ta...

    Completed  
  • B.E.N.C.I
    56.4K 632 3

    BENCI!!!! Itulah ayat pertama yang keluar dari mulut Mellisa apa bila bertemu dengan lelaki itu....Adrian

    Mature
  • [C] Nampak Isteri Aku Tak? | kth❤
    95.8K 12.5K 29

    Sejak dua menjak ni, isteri aku selalu hilang. dia pergi mana? [#] 3 in short story -2017 Ff ni kak ecah tulis waktu zaman sekolah. Di jamin hambar nk muntah ijo. Papepon maceh guys.

    Completed  
  • No LOVE Between US✔
    1.2M 54.9K 75

    Ish,semak ah kau ni! Mana aku pergi mesti ada muka kau-Alisya Aryana- Suka hati aku la. Kau tu pun semak juga. Macam tak ada tempat lain nak pergi -Ryan Haikal- Ryan dan Alisya ialah pelajar S&E HIGHSCHOOL. S&E HIGHSCHOOL ialah sebuah sekolah elit dan ternama dimana hanya anak orang kaya sahaja yang bersekolah di sit...

    Completed  
  • Hybrid Yang Hilang ✔
    13.4K 1.2K 28

    [ C O M P L E T E D ] Astrid tidak menyangka bahawa luka pada lehernya ialah kesan daripada gigitan vampire. Namun, dia datang daripada keluarga serigala jadian. Apabila dia bertemu dengan Zach, seorang daylighter, Astrid mendapati bahawa dirinya ialah seekor Hybrid iaitu separuh serigala dan separuh vampire. AMARAN :...

    Completed  
  • Sayang Untuk Kali Kedua?
    1.3M 48.1K 66

    Bila dah sayang mula datang orang ketiga, Bila dah sayang mula tinggalkan kita sendiri. Tapi bila dah hilang, Baru datang mencari. Siapa saya? Boneka yang awak ambil bila awak perlu dan campak bila awak bosan? Untuk kali kedua saya sayang awak.

    Completed  
  • Hate To Love ✔
    678K 36.1K 52

    Hubungan yang dijalinkan selama dua tahun berakhir apabila sang jejaka melarikan diri pada hari untuk mengikat tali perkahwinan. Aurelia terduduk tidak memahami mengapakah Anas Mikael meninggalkan di hari perkahwinan mereka. Zafriel Fiyan yang berada di Scotland kembali apabila mendengar berita tersebut. Kembalinya b...

    Completed  
  • IF I NEVER LOVE YOU ✔
    1M 49.9K 57

    SYED ZARIF IZZHAN jatuh cinta pandang pertama kepada NUHA QISRINA, adik kembar NURA QISTINA. Dia sanggup merendahkan egonya untuk meminta bantuan daripada NURA QISTINA untuk menawan hati NUHA QISRINA. Tapi dia tidak tahu ada yang lebih mencintainya. Lebih dari dia mencintai NUHA QISRINA. NURA QISTINA hidup dengan bah...

    Completed  
  • GADUH [✔]
    126K 10.2K 36

    fikir kelakar la tu? start; 11/5/2017 end; 16/12/17

    Completed  
  • FREAKS
    51.3K 6.2K 27

    Syah sendiri tak ingat sejak bila dia dipaksa untuk hidup bermandiri. Hari demi hari dilalui bersama hati yang sarat dengan kesunyian, sehinggalah dia bertemu dengan Naufal yang seakan membawa warna ke dalam dunianya yang kelam. ° . *₊ ☆ ° . ☆ *₊ ☆ alternate title: Hiraeth amazing cover by @AizackMesle

  • Tersalah Jodoh
    29.7K 1K 24

    Aurora si gadis malang tersepit diantara kerjaya dan cinta.Bagai sudah jatuh ditimpa tangga,satu persatu terpaksa Aurora lalui dan pelbagai dugaan terpaksa Aurora tempuhi sendirian.Bermula lembaran luka Aurora apabila Tengku Rayyan menghancurkan masa depannya. Datang satu masalah apabila Tunku Idris menyintai Raisha t...

    Completed   Mature
  • The Broken Annyd
    815 111 6

    Kompilasi cerita pendek yang super cliché dan sangat biasa. Boleh dibaca pada waktu lapang dan insyaallah dapat menghilangkan bosan. Tajuk : 1) Beautiful Mess

  • IMBER
    1K 65 1

    CERITA PENDEK TEMA: FANTASI (SERIGALA) KLIK BACA DAN TAMBAH DALAM SENARAI PEMBACAAN ANDA. SEKADAR PERKONGSIAN CERITA PENDEK YANG DITULIS AISY UNTUK TUGASAN KULIAH SEMESTER INI.

    Completed  
  • Perfectly Mismatched
    3.5K 368 3

    Cerita light-hearted je sebab dah tua-tua ni kan, hormon pun tak stabil, jadi aku tak perlu faktor tambahan untuk buat mood aku ke laut

  • Ramesses II
    3.6K 468 10

    Perceraian, menyebabkan Ivy terpisah daripada bapa dan abang kandung untuk sekian lama. Setelah kematian ibu, Ivy kembali dituntut. Di rumah agam keluarga Alastair, dialah satu-satunya puteri kesayangan. Keistimewaan ini membuatkan dia sangat dimanjakan abangnya; Adrian sehingga tanpa sedar antara mereka bertunas rasa...