Select All
  • Penghujung Pencarian
    1.1K 763 22

    Hanna Sofea bertemu Aidil Hariz di universiti ketika minggu orientasi. Perasaan Hanna Sofea ketika melihat Aidil Hariz kali pertama seperti berjumpa seorang yang telah lama dia cari. Perasaan rindu yang dia sendiri tidak dapat gambarkan. Namun kemudian, perasaan marah dan kecewa pula muncul terhadap lelaki itu. Sepert...

  • I'm in love with you!
    813 125 9

    Sinopsis: WARDINA ISHA. Dari luaran kelihatan seperti gadis yang lemah lembut dan penyabar walhal sebenarnya dia seorang gadis yang tegas. Jika orang hormati dia, dia turut menghormati orang tersebut. Jika orang cacih dia, dia berani berdiri menentang orang tersebut. Namun di sebalik sikapnya demikian, dia seorang yan...

  • | The Revenge | •OG•
    261 80 10

    ΔIvy Medina X Noah Ian Δ ⚛⚛⚛⚛⚛⚛⚛⚛⚛⚛⚛⚛⚛⚛⚛⚛⚛ Hightest ranking📌 #1 in mystry | pwety cover by @Nana_norfa | Setelah 6 tahun bawa diri di negara orang, kini, ivy Medina pulang ke tanah airnya dengan ⚠satu tujuan ⚠satu hasrat ⚠satu matlamat Dendam yang telah tersemat di hati selama 6 tahun,kini akan berakhir. Medina...

  • Sayang Untukmu
    80 20 2

    Bismillah.. Kisah ini, bukan kisah cinta. Kisah ini, bukan kisah kita. Ini, kisah aku. Kisah aku, ditemani si dia. ** "Kau okey?" - Ziyad Asyraf .. "Thank you" - Aen Zinnirah ** Cerita ini sekadar biasa biasa. Nak lebih, carik cerita lain huehue. Mengarut sangatlah kuat ye dalam ni hsjgdjs.

  • Myself✔️
    3.1K 959 19

    [ C O M P L E T E ] 🎖1st place genre short story Imagination Award WARNING! NI BUKAN FAN FICTION! Beautiful cover by @nurdinie03 😉 Cantik gila sampai aku pun tergoda! 😍 ××× Seorang lelaki yang tidak terurus hidupnya, Hariz Mikael. Hidup dalam penuh kegelapan. Dendam terhadap ibunya tidak pernah terpadam. Itu semua...

  • Zentrical Z5: Relik Purba
    1.2K 374 14

    Apa akan jadi jika kucing bertemu anjing? Bertemu sesaat pun tidak ingin, apatah lagi berhari-hari heret ke tahun. "Budak macam kau ni, memang layak bermain dengan beruk kera je!" - Kai. "Oh lupa, pak cik bajet kacak ni mulutnya macam longkang tak cuci setahun..." - Rienna. Kai dan Rienna, musuh ketat sejak bertemu di...

  • Hingga Akhir Waktu
    2K 563 33

    [ HIATUS ] Tajuk: Hingga Akhir Waktu Genre: Romance Penulis: _secretmiss ~ Takkan pernah ada yang lain di hati, segenap jiwa hanya untukmu ~ #Read #Vote #Comment Start: 22 June 2020 End: ? Cover by @themiracle401

  • Indahnya Takdir [On Going]
    47 10 5

    "Hold The Tears From Falling Down" Ini bukan drama pukul 7. Bukan juga sinetron. Jauh sekali drama sehebat "Goblin". Tak adalah menarik mana kisah ini. Dato' Datin? Tan Sri Puan Sri? Mak Temah Pak Kasim? Ah,mengarut! Ini kisah Hasya Azzara,seorang gadis yang agak 'low profile'. Tidak dikenali ramai sewaktu di sekolah...

  • ABANG PENGAWAS GARANG ✔ { Editing}
    50K 5.3K 74

    🏅Ranking🏅 BEST ROMANCE IN ETHEREAL AWARD TOP 3 TEEN FICTION IN EMBRASE AWARD 🎗 Top 3🥉in #Menarik🎗 🎗 Top 2🥈 in #Menarik🎗 🎗 Top 1🥇 in #Menarik🎗 bulan 6-bulan 7 Nadia Emelda ditawarkan ke sekolah yang lebih hebat dan berprestij di Malaysia kerana kecermerlangannya dalam akademik dan ko-kurikulum. Namun sekolah...

    Completed   Mature
  • My Enemy Is My Husband (On Going)
    1.4K 582 31

    Cover by - @Cik_Ezzra (First Time Writing) Pertemuan mereka sentiasa dingin seperti perang dunia ke-2 . Mereka juga turut saling benci antara satu sama. Tetapi satu keputusan bakal mengubah segala-galanya. Mampukah mereka hadapi setiap dugaan dan cabaran agar dapat hidup bahagia bersama? "Kau memang saja kan tiru paka...

  • TITLE MRS. UNTUK DELAILA [COMPLETED] √
    21.1K 2.1K 43

    Nama diberi Farah Delaila. Aku tahu nama macam bidadari sesat turun dari langit, tetapi hakikatnya entahlah. Umur pula dah masuk 25. Memang dah sesuai sangat untuk berpunya tetapi nak buat macam mana, tak ada satu makhluk pun yang sangkut. Abby, kucing jiran sebelah rumah pun awal-awal lagi dah masuk rumah dulu apabil...

    Completed  
  • Dia Bukan Milikku
    161 25 5

    STATUS: SLOW UPDATE *** "Kau tak nak berkawan dengan aku ke?"- Uthman "Bongok ke Uthman. Aku tak nak kawan dengan orang muka tar cam kau. Dah la playboy. Macam manalah ramai perempuan tergila-gilakan kau. Apa yang istemewa kat kau pun aku tak nampak."- Catherine Amylea "Diaorang pakai hati, kau pakai lutut"-Uthman Pe...

  • [O-G] Alisha | Pengabdian Cinta
    1.8K 458 16

    ⏪ ⏹️ ⏩ Ini kisah dia, Hanya kerana satu kesilapan lama hidupnya berubah murka. Kahwin, cerai, rujuk. Kisah dia bukan kisah klise. Inilah realiti yang berlaku dalam hidupnya. 🔁 "Every coincidence is fate." - Izard "Nonsene!" - Alisha 🔂 "Isteri yang abang kahwin 7 tahun lepas." "Isteri 17 tahun abang ketika masa lalu...

  • 7 SYARAT CINTA!
    4.6K 1K 41

    Ellaina terpaksa akur apabila dia bakal dijodohkan dengan lelaki yang berstatus suami orang.Pada mulanya,Nashriq melayan Ellaina dingin,namun apabila gadis itu menetapkan 7 syarat semuanya berubah.Perlahan-lahan cinta mula berputik di antara mereka namun kebahagiaan mereka hanyalah sementara apabila si isteri pertama...

    Completed  
  • HELLO,MR.HUSBAND!
    22.7K 3.2K 42

    [COMPLETED STORY] THIS BEAUTIFUL COVER MADE BY MY CUTIE PIE FRIEND, @Mochii_66 Hanya kerana sebuah lafaz,Waina nekad membawa diri jauh dari kenangan silam. "Aku ceraikan kau,Aisya Huwaina Kim binti Huwaidi Kim dengan talak satu.."-Arman Talha "Astaghfirullahalzim,Ha,apa Ha buat ni?!"-Puan Zaiton,ibu Talha. "Dia curang...

  • Warna-Warni Cinta
    461 115 19

    ADAM NAUFAL X HANA ILIANA READ THE FIRST PART TO KNOW THE 'SINOPSIS' Special thanks to @MsLiaaa for this amazing cover 🌈 √ Idea 100% daripada saya sendiri √ kalau ada yang sama mungkin itu cuma kebetulan √ nama watak tidak ada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang mati Start ; 20 jun 2020 End; -

  • WAJAH DISEBALIK TOPENG [ SU ]
    466 169 5

    MIYA IZARA Gadis yang hidup sebatang kara sejak berumur 12 tahun.Dia bangkit selepas 3 tahun gagal untuk menerima takdir bahawa ibunya sudah meninggal dunia akibat ayahnya dan ayahnya pula meninggalkannya seorang diri bersama abang dan adik lelakinya.Semangat yang tidak putus putus diberikan oleh abang dan adiknya ada...

  • Book 2: Jangan Buat Hal, Sayang
    153 31 7

    Status: ON GOING (Slow Update) Apa yang diimpikan, akhirnya menjadi kenyataan. Sebuah kedai bakeri yang berdiri teguh dihadapan mata itu ditatap. "Alhamdulillah, yes! Aku dah ada kedai kek sendiri. Bolehlah mak aku berlagak pasal aku pula dekat mak cik-mak cik bawang tu." - Alisya Safiyya Alisya Safiyya. Satu-satunya...

  • Book 1: Permaisuri Hati Mr. Ngok Ngek
    218 48 9

    Status: ON GOING (Slow Update) Malas mahu masuk campur dalam urusan perniagaan keluarga. Jadi, Wazif Harraz membuat keputusan untuk mengisi masanya dengan membuat kerja sambilan. Pin pin, makanan anda dah sampai! Foodpanda🤣. "Along... Nak pinjam duit boleh?🥺" - Wazif Harraz "Pergilah minta kat abah. Along nak keluar...

  • Ayra Aryssa [ C ] ✔️
    209K 7.9K 67

    Tengku Ayra Aryssa merupakan seorang gadis yang sangat ceria, lemah bembut dan sangat baik. Dia juga merupakan seorang mangsa buli. Dia hilang kepercayaan terhadap dirinya kerana satu tragedi. Kisah silamnya sering menghantui dirinya. Namun dengan sebuah keluarga yang selalu memberikan sokongan, perlahan-lahan dia ban...

    Completed  
  • Aqilah Ariana [ C ] ✔️
    129K 6.7K 65

    Aqilah Ariana seorang anak yatim piatu yang sering didera oleh ibu serta abang tirinya. Dia mengambil keputusan untuk melarikan diri dari rumah itu setelah mendengar cadangan yang diutarakan oleh abang tirinya kepada ibu tirinya. Tengku Aidan Firhad seorang jejaka yang tidak pernah perdulikan apa-apa perkara tentang k...

    Completed  
  • Unanswered Questions ( Completed )
    624 92 11

    Di layan seperti patung hidup. Di buang oleh keluarga. Ditimpa banyak soalan susah yang tidak terjawab. Emily seorang gadis yang tidak faham akan erti bahagia. Sejak kecil hanya kesengsaraan yang ada pada dirinya. Apatah lagi setelah kepergian ayahnya dia sayang. Dia dilayan seperti patung hidup. Disuruh itu dia bua...

    Completed  
  • [C] TENGKU KGDVL S2
    61K 2.2K 37

    Kisah tentang king yang mahu tebus kesalahan mereka yang tak disedari kepada devil iaitu isteri mereka yang sah. Demi jumpa dan dapat anak dan isteri mereka semula, mereka sanggup buat apa apa sahaja. ps. sila baca book 1 terlebih dahulu supaya tiada berlaku kesalahan fahaman. Highest ranking: [#1 Teenage] [#10 Dev...

  • [C] TENGKU KGDVLS1☑
    374K 13.5K 76

    Kehidupan 6 orang gadis yang betukar 100% selepas kejadian buruk menimpa mereka. Ziela Adelia, Maizatul Aishah, Fatin Nadhirah, Balkis Mustika, Siti Aisyah dan Syazwana Nafila. Terkenal dengan bakat dan sikap mereka di seluruh dunia turut juga di sekolah. Setelah 3 tahun meninggalkan sekolah, mereka kembali ke sekol...

    Completed  
  • lIFE WITH CRUSH
    308 81 8

    Kisah tentang hidup seorang gadis yang meminati seorang lelaki yang pindah ke sekolahnya waktu di tingkatan 2. Pada mulanya dia bertekad untuk tidak menaruh harapan buat si dia. Namun makin lama dia mengenali si dia. Membuatkan dia sedikit menaruh harapan. Sehingga dia berterus terang. Tapi perasaannya kian pudar apab...

  • Beautiful Dream
    343 92 7

    Benda terakhir yang dia ingat dia terlibat dalam kemalangan...entah kenapa sekarang dia elok terbaring di atas katil miliknya... Adakah itu hanya sekadar mimpi? ---------------------------------------- "Miss are you ok?"soal seseorang apabila melihat diri Aileen berpaut kemas di kerusi. "yes, i'm okay... Just dizz...

  • THE ADRIANA MIKAYLA
    2.5K 273 23

    Dia seorang gadis yang periang,ceria dan manja apabila bersama family yang tersayang dan kawan-kawannya. Namun dia mempunyai sisi gelap yang merubah perwatakannya kepada seorang yang dingin dan berhati batu dalam sisi gelapnya itu. °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Seorang lelaki yang selalu ada di kala dia memerlukan membua...

  • Hello, Abang Bodyguard! [COMPLETE]
    45.8K 7.2K 59

    Rayyan Razien, pengarah Bahagian Sumber Manusia Campbell Corporation merangkap bodyguard rasmi kepada Eve Campbell merupakan manusia yang diberikan nyawa selepas dia sepatutnya telah mati pada 15 tahun lepas. Personalitinya yang 'hot' dan 'cool' sentiasa mencuri perhatian wanita namun di sebalik ketenangannya itu, ter...

  • Elite High School's Love 💙
    590 150 12

    The Kingdom - The Heirs dan The Queens Hidup sebagai murid sekolah tidaklah mudah namun menyeronokkan.Itulah yang dirasai oleh Dhyliana yang bersekolah di Elite High School. Hidup dalam zaman remaja bersama rakan-rakannya yang sentiasa menyokongnya setiap masa dan bagaika adik beradiknya sendiri.Namun tidak semua oran...

  • Dia,Aku Punyalah!
    186 44 2

    HIATUS FOR A WHILE This beautiful cover from @mochii_66 Sinopsis pendek je.. Ziyyad Arfan,jejaka comel,berlesung pipit belah kanan dan bermata coklat.Ada sesiapa yang minat tak? Tak boleh,sebab siapa yang minat kena langkah mayat Adara Arissa. Siapa Ara?Haa..Dia bff Ziyyad.Tapi,orang cakap bff tak.boleh lelaki dan per...