Select All
  • The Workaholic's Wife
    10.8M 408K 69

    Scarlet Ray and Evan Parker are polar opposites of each other. She is a bubbly bakery-owner while he is a workaholic businessman. She is a hopeless romantic while he has no time for love in his busy life. She is an optimist who believes in the healing power of a warm smile. He is a realist who has a permanent frown et...

    Completed  
  • It's Complicated ✔️
    6.4M 222K 105

    They are married, but not a couple. . . They are Husband and Wife, but complete strangers. . . What will happen when their worlds collide together? ************************************************************** This is the story of the unusual married life of Nathan and Abigail. For the world, Nathan Knight might be...

    Completed  
  • The Fall Of A Drama Queen
    16.6M 855K 53

    Emerald did not want anything to do with Harry Allen again. He broke her heart when she was young. But, when he offered her to make a crown for the Queen of England, she immediately accepted. The Queen's crown would be the highlight in her first jewellery exhibit. But things did not turn out according to her plan. Her...

    Completed  
  • Uɴᴛᴜᴋ ᴋᴇ Sʏᴜʀɢᴀ ✓[C] | هجرة
    17K 4.2K 29

    BOOK #1 of 𝕳𝖎𝖏𝖗𝖆𝖍 𝕰𝖉𝖎𝖙𝖎𝖔𝖓 AWARD #1 IRIS'Z BEST ACTION 2020 AWARD #1 STAR GALAXY AWARDS - DEIMOS ACTION ROMANCE AWARD #3 THE SUPERNOVA Bismillah Pemuda bernama Salman Firash ini melalui hari-harinya sebagai seorang pengedar dadah demi menikmati kesenangan hidup sejak melarikan diri dari rumah 8 tahun ya...

    Completed  
  • Before First Sight | ✓
    92.1K 9.8K 21

    [rewritten version] ❝Maybe fate brought us together, kau sesat dalam hidup aku.❞ -- Lena dikejutkan dengan kemunculan suara misteri yang meminta pertolongan gadis itu--mencari jasadnya yang tidak ketahui lokasi. Ikuti kisah mereka berdua memahami antara satu sama lain walaupun mereka tidak berjumpa dalam keadaan yang...

    Completed  
  • Menunggumu di sini.(Cerpen)
    2.5K 191 1

    Syairullah merupakan seorang remaja yang mempunyai rupa,populariti dan agak bermasalah di sekolah .Tamat sekolah,Syairullah akan terus menuju ke perhentian bas untuk menunggu bas sebagai rutin hidupnya.Selama dua tahun menunggu bas,perhentian bas itu hanya dihuni oleh dirinya dan seorang perempuan pelik yang Syairulla...

    Completed  
  • Kalau Jodoh [✔]
    32.2K 1.8K 12

    ----- [C] ----- Kalau sudah tertulis di Luh Mahfuz, tak siapa boleh menghalang takdir Tuhan. Dulu, Kerana aiskrim, Nana sanggup jadi pengantin perempuan Kai. Kalau cinta, lepaskan Kalau sayang, doakan Sekarang, Kerana anak kucing, Nana jatuh cinta pada lelaki bergelar King. Dan kerana Waffle, Ahmad Kaiser dan Nadia Fa...

    Completed  
  • Mister X, Punya Lila Rose [✔]
    201K 9.4K 38

    ----- [C] ----- Lila Rose bukan tipikal anak gadis orang kaya. Memegang jawatan sebagai Penolong Pengurus di salah satu rangkaian Hotel Zenith atas usaha dan kelulusan sendiri, hidupnya sentiasa sibuk dengan kerja hingga tak ada masa untuk menghabiskan ratusan wang ringgit di outlet barangan berjenama. Apalagi mencar...

    Completed  
  • I Like You | ✔
    428K 20.2K 60

    [ The Wattys 2018 Winner - The Breakthroughs ] Previously known as Ilhamkan Bahagia ~ Kau mengetuk pintu hatiku, Tanpa sedar hingga ku izinkan, Kau yang bernama cinta, Kau yang memberi rasa, Kau yang ilhamkan bahagia ~ Hana Nadeera, pertama kali bertemu dengan Nuh Ziyad ketika hari pertama dia mengajar di sebuah kole...

    Completed  
  • Mister Rie punya Miss Stress ( ✔ )
    83.9K 6.1K 19

    Mulanya cuma ada Kak Mun, Kinah dan Indah. Tapi selepas Saila muncul, banyak pula cerita lain yang keluar. Tentang Encik Rie yang misteri. Tentang Saila yang selalu stress. note : Cerita untuk suka2 sahaja. Don't expect much. Ada apa sebenarnya antara Zul Qairie dengan Nur Saila?

    Completed  
  • I Miss You | ✔
    1M 43.4K 82

    ~ Pulangkan dia padaku, tak tertanggung merindu, biarkan kami hidup di bawah langit cinta-Mu ~ ❄ Amir Jayden dan Kayla Sofea. Kerana satu kejadian, mereka disatukan. Amir Jayden, papa nak kamu kahwin dengan Sofea. Bertanggungjawab dengan apa yang kamu dah buat! ❄ Namun, ada saja yang tidak kena menyebabkan perbalahan...

    Completed  
  • Tyara University ✔
    117K 6.5K 24

    Tyara Series: Book 2 Berdoa mereka tanpa henti. Berdoa mereka dengan air mata kerinduan. Berdoa mereka agar berjodohan. Berdoa mereka dengan kesakitan kehilangan. Tuhan makbulkankah doa mereka? Atau hanya mimpi indah yang muncul. Atau delusi yang mengkhayalkan minda. Atau memori suka dan duka yang sering dilayarkan. A...

    Completed  
  • Tyara College ✔
    333K 14.7K 53

    Tyara Series: Book 1 'JANGAN BENCI SANGAT, NANTI SUKA!' Sumpahankah ayat turun temurun ini kepada Tengku Putera Adam Farhan iaitu president kolej dan Ashreena Lavender gadis nakal di kolej? Mereka bergaduh, Mereka memahami, Mereka jatuh cinta. Tetapi, cinta bukan mudah. Cinta ini rumit. Memerlukan pengorbanan. ✔inapp...

    Completed  
  • [DSS 1] Dear Allah
    11M 632K 48

    Cinta diam-diam Naira tersimpan rapi bertahun-tahun kepada Wildan yang hatinya telah tertambat pada gadis lain. Naira harus menahan rasa sakit saat mendengar Wildan selalu menceritakan gadis yang ia cinta di hadapan Naira. Cinta diam-diamnya begitu berat lagi, ketika Wildan memutuskan akan menikahi gadis lain. Namun...

    Completed  
  • Terkecuali : Mikael
    303K 17.3K 44

    "Bila aku stres,aku hisap rokok."Katanya selamba dan melepaskan asap daripada bibirnya. What? Errghh. "Apa kata kau,kalau aku betul-betul nak bunuh diri." // "Let my box be empty.Don't full it with shit and lies...

    Completed  
  • MARSARAH (COMPLETED)
    389K 12.1K 28

    Demi Hannah, Marsarah tidak kisah. Demi permata hatinya, dia isteri tanpa suaminya. Dan demi cinta, dia rela asal Harris bahagia. Dia gedik, dia seksi tapi salahkah perempuan macam dia jatuh cinta? Bukan gadis melayu terakhir, bukan muslimah sejati dan bukan pilihan suami. Dia Marsarah. Mencintai ta...

    Completed  
  • LOFAR (COMPLETED)
    80K 4.2K 26

    Wan kata dia akan jadi lebih baik tanpa Lofar. Terlerainya tali pertunangan atas ego Wan. Dah bertahun, Lofar datang semula. Wan, dia memang semakin baik. malah lebih baik dari itu. Dan tika itu, ada hati yang ingin dikejar semula. Wan menyesal. Lofar dikejar. Tapi sanggupkah Lofar terima Wan semula? Wan... Dan tika...

  • Between 2 Love(✔Completed)
    742K 27.2K 67

    @Between 2 Love@Novel ke-3 @Romantik @Wattpads @2018 Dalam kisah aku, ada dua benda yang paling bermakna. Pertama, keluarga aku dan yang kedua adalah persahabatan aku dan Yara. Keluarga aku sempurna dan bahagia begitu juga persahabatan aku juga mengamit kenangan gembira. Namun, kisah siapa saja yang sehingga ke akhirn...

    Completed  
  • Tertulis Di Tangan Takdir
    658K 10.6K 34

    Bila gadis introvet yang memiliki wajah yang cantik dan kulit yang mulus tetapi tidak sukakan perhatian perlu menikahi seorang pewaris syarikat koglomerat berpangkat Tengku? Tapi, FIRYAL HANINAA tak mahu jadi perampas kebahagian orang. Kerana lelaki bernama Tengku itu tunang sahabatnya sendiri. Takdir yang tertulis...

    Completed  
  • Psikologi Cinta (I.H.B) [ √ ]
    360K 13.7K 33

    Credit cover photo from :- @onceuponatimes- Nur Syauqina, dilanda masalah psikologi dan perasaan. Syauqina gadis tidak ada perasaan, hati batu dan selamba. Dirinya bagaikan robot yang setiap hari membuat perkara yang sama. Soal cinta, dia langsung tak memikirkannya. Di mata gadis itu semua sama. Kosong ! Sudah ramai...

    Completed  
  • Jatuh Cinta Dengan Dia
    718K 31.4K 50

    [※Suami Jenis Homo?!] [※Cinta Teristimewa] Highest : # Wattpad Picks ; Senarai Cerita Istimewa (2018) #2 in ROMANCE (8/10/2017 | 23/9/2017) #3 in ROMANCE (13-14/Okt/2017) (3/9/2017) & (19/9/2017) (26-28/9/2017) ❅SilauunPurii First Romance ※ The Besties Awards (The Newbies) ※ 4 November 2017 ___________________________...

    Completed  
  • J A S M I N N
    1.2M 44.2K 52

    RE-EDIT SOON! Highest rank #8 in romance (26 june 2017) Start : 3 march 2017, end : 16 april 2017 ( combo book ) ⚫BOOK ONE > JASMINN : bahagia dan derita ⚫BOOK TWO > JASMINN : the last fate She broken but she let go.... Jasminn seorang gadis malang yang diuji dengan kekurangan kasih sayang dari ibu bapa, sentiasa dihe...

    Completed  
  • Kahwin Dengan Saya [HIATUS]
    158K 6.9K 49

    "Irma..." "Hmm..." Aik? Senyap balik. Dia memang suka panggil nama orang, lepas tu buat tak tahu ke? "Cantik bintang malam ini. Bersinar menyerikan wajahnya dan mendamaikan hati yang resah apabila memandangnya. Sejak dia memunculkan diri pada malam yang kelam, pandangan mata tak mampu lepas memandang sinar wajahnya ya...

  • Bukan Untuk Dimiliki
    2.5M 155K 75

    Pertama : Singkirkan Ilya Humaira atau lebih tepat aku akan buat Airil Zafran ceraikan dia. Kedua : Kahwin dengan Airil Zafran, seperti yang kami rancang sepanjang sepuluh tahun menyemai cinta dan mengikat kasih sayang. Ketiga : Kami akan bahagia seperti yang aku impikan. Tetapi rancanganku ini tidak seindah yang dib...

    Completed  
  • Oh My Jodoh!
    680K 25.2K 77

    "AWAK, saya nak kahwin dengan awak!" -Irine "Saya tak kenal awak?" -Ked Apa terjadi bila tiba-tiba ada gadis yang tak dikenali melamar dan ajak ked kahwin? "kau ni biar betul?" Dia muka blur. "Kau muktamad?" Bahasa dari saya awak terus jadi kau aku.Terkejut punya pasal. -Ked "Ini betul-betul, bukan cubaan." -Irin...

  • Dear Aqirah
    4.2M 207K 95

    Highest ranking : [#1 in romance] - 7 August 2017. THANKF FOR 4M VIEWS. MUCH LOVE, WANIEL. Radz Aqirah cuma pembantu rumah di Vila Bahagia. Bukan saja-saja dia nak jadi pembantu rumah tak bergaji, tapi sebab cincin Tiffany & Co yang dia secara tak sengaja terbuat sepakan penalti ke dalam longkang. Empat bulan itu c...

    Completed  
  • Aku Suami Kau Isteri
    2.8M 93.1K 75

    "Mana kau tahu aku tak ada perasaan?" tingkah Danish. "Yalah, awak tu nak senyum pun susah," "Habis tu kau nak aku senyum macam orang gila kat tepi jalan baru ada perasaan?" ujar Danish. "Tak payah! Sebab awak tu memang dah tak betul!" Qira membalas geram disertai jelingan tajam. Hari demi hari Qira dan Danish bertik...

    Completed  
  • kejar
    421K 14.3K 47

    Jika sedih pandanglah langit, kiralah bintang. Sebelum kau habis mengira aku pasti datang.

    Completed  
  • Tanya Sama Hati ☑
    897K 42.2K 59

    Cikgu Juwita Natalia dan Doktor Haris Redzuan. Berjumpa buat kali pertama bukan dalam keadaan yang ala-ala seperti cerita Khabi Kushi Khabi Gham. Malah ketika kali pertama mereka bersua mata pun tiada istilah dari mata turun ke hati. Apatah lagi kalau hendak terus jatuh cinta pandang pertama. Memang taklah! Juwita d...

    Completed