Select All
  • Jangan !!! Dia Suamiku
    416K 12.2K 38

    Tareti buat sinopsis  ̄︿ ̄ Baca jela kalau nak tau kisah hahaha ≧▽≦ Selamat Membaca. ♡

    Completed  
  • Forever Love
    4M 68.1K 28

    [Sudah Terbit] Menikah. Siapa yang tidak ingin menikah? Semua orang--mungkin--ingin menikah, termasuk Oca. Tetapi menikah bukanlah suatu hal yang menjadi prioritas Oca saat ini. Oca sama sekali belum memikirkan kapan ia akan menikah, dengan siapa ia menikah, dan bagaimana pernikahannya nanti. Karena Oca saat ini meman...

    Completed   Mature
  • Kisah Kita
    248K 8.2K 46

    Aishah Laili, seorang gadis yang sempoi,ramah dan baik disenangi oleh para guru dan kawan sebaya. Ramai secret admirer ni. sampaikan abang senior pun boleh terlanggar dinding sekolah yang baru sahaja senior lain membuat lukisan mural. Geli hati. Namun, Rayyan Syazwan memang alergi gila kalau sebut pasal Aishah laili...

    Completed   Mature
  • Kawan Sampai Kahwin!
    597K 23.6K 39

    "Kita kawan sampai bila-bila" -Nadine Sophia "Tak. Kita kawan sampai kahwin" -Naqiuddin Ahmad

    Completed  
  • Dia, Jejaka Charming
    128K 7.1K 22

    Dia datang bila aku dah move on, Dia jadi lagi kacak, lagi berpengaruh - yang paling penting dia LEMAH LEMBUT!. Sekejap bukan lembut macam sotong, maksud aku dia lagi charming gitu. Semua jadi cair dengan dia ( termasuk diri ini) Sekarang cakap dengan aku , macam mana aku nak move on??!! ( baling pi...

  • PA Mr. Playboy
    202K 4.9K 14

    Siapa kata nak jadi PA ni senang? Lagi-lagi bila dapat bos annoying sepanjang masa.Dah la annoying, playboy pula tu! Asyik nak marah je kerjanya! Dapat pula PA yang perangai selamba tak bertempat.Jenis tak makan saman punyalah! "Bancuh kopi pun lama ke?Kau bancuh ke baru nak petik biji kopi?"-Megat Rafiq Rafael "Hek e...

  • SUAMI AKU,BOSS AKU!
    5M 141K 66

    Muhammad Mikail Ariff adalah anak sulung kepada Dato ' Kamal Hasan,dia akan menjadi satu-satunya pewaris utama Syarikat Fajar Holdings.Dia dipaksa berkahwin dengan seorang gadis yang telah menjadi pembantu peribadi Papanya.Gadis muda itu menurut sahaja perintah selepas Dato' Kamal memaksanya untuk berkahwin dengan a...

    Completed  
  • Dahlia Mikail
    11.1M 505K 76

    [Previously known as Mr Tengku VS Miss Flower] [Wattys Awards Winner 2016] Highest ranking: #1 in Romance #1 in Viral list -- "Saya tahu yang awak akan setuju jugak akhirnya untuk kahwin dengan saya," ujar Tengku Farhan. "Macam mana awak tahu?" Orked menyoal. Kedua tangannya disilangkan ke dada. Kaki Tengku Farhan mul...

    Completed  
  • Puteri Tomboy
    87.9K 4K 23

    Kehidupan seorang Puteri bukanlah mudah. Bagi Puteri Stella, dia boleh melakukan apa sahaja asalkan dia gembira. Ayahda dan bondanya selalu menasihati Puteri Stella agar menjadi seorang puteri yang sempurna. Tetapi, dapatkah Puteri Stella mengubah perangainya dan menjadi Puteri sempurna?

    Completed  
  • PUTERI REMBULAN
    3.6K 128 22

    Ini cerita pertama bertemakan animasi. Usagi hanya gadis biasa yang lurus tapi baik hati,dia meminati seniornya Momoru, malangnya Momoru mempunyai teman wanita tak kurang cantik. Tapi kalau dah jodoh tidak kemana,Momoru dapat mimpi misteri berkaitan Seorang Puteri rupawan sejak itu dia cuba mencari Puteri tersebut. Pe...

    Completed  
  • Diari Si Mermaid #Wattys2016
    4.5K 308 4

    CERPEN Ikuti kisah pendek puteri Kyarella,seekor ikan duyung alias mermaid bak kata omputih.Menghadapi cabaran hidup sebagai puteri duyung yang ditindas oleh bonda tirinya sendiri,Ratu Bobolo Flowerhorn iaitu seekor Ratu Duyung yang tersangatlah jahat lagi keji dan segala kekutukan untuk dia.Hidup Puteri Kyarella sem...

    Completed  
  • Isteri Atas Kertas ( COMPLETED ) #Wattys2016
    3.2M 82.6K 53

    Mengisahkan kehidupan seorang isteri ( Aryssa ) yang didera, dicaci maki dan dianggap sekadar isteri di atas kertas oleh suaminya sendiri ( Farish ). Ikatan perkahwinannya bersama Farish tidaklah sebahagia seperti pasangan suami isteri yang diluar sana. Mereka disatukan bukan atas dasar cinta tetapi disatukan atas da...

  • ɪ ʟᴏᴠᴇ ʏᴏᴜ ᴡᴇʀᴇᴡᴏʟғ ʙᴏʏ
    85.4K 5.1K 45

    ˹𝓢𝓸𝓷𝓰𝓳𝓲𝓱𝔂𝓸 𝓞𝓱𝓼𝓮𝓱𝓾𝓷˺ SongJihyo tidak suka orang membohongi dia, dan jihyo juga mensyaki yang mereka ialah serigala jadian. Banyak yang berlaku dalam hidup Sehun, apabila Jihyo muncul. ❝I love you werewolf boy❞ bisik Jihyo. ❝Nado saranghae❞ ♔Highest Ranking in WereWolf is no.1♔ ♔TOP 3 IN WEREWOLF♔

    Completed  
  • Humanity Angel [MALAY]
    61.6K 3.7K 23

    Juvelline Clarance atau nama sebenarnya Bladual Sophine. Dia adalah anak ketiga kepada raja dan permaisuri bidadari. Tetapi sudah lama dia menetap di dunia manusia. Kenapa dia tinggal di sana? Semuanya berlaku atas kecuaian pihak pengurusan kerajaan. Dia jatuh dari dunia magis ke alam manusia. Di sana dia telah dibes...

  • Thank You, Awak !
    28.6K 1.1K 36

    Completed