manjadahliaa
romance story..
"Coffee, plants, and you. That's more than enough for me."
Bagi Inara Sophie danie (25), kebahagiaan itu tidak perlu datang dalam bentuk hadiah mewah atau janji manis setinggi langit. Cukup sekadar bauan kopi yang menusuk hidung di pagi Sabtu, dan bunyi bising mesin pengisar yang sengaja dikuatkan oleh suaminya sebagai tanda protes kerana dikejutkan lambat untuk Subuh.
Syed Rafael Idris (33)-seorang boss arkitek yang matang, berkarisma, dan punya sabar yang setinggi gunung. Namun, di sebalik wajah tenangnya itu, dia adalah "pakar sakat" yang tidak pernah penat membuli isterinya tentang pasu bunga yang berat atau hobi Sophie mengumpul 'sampah comel' di setiap sudut rumah.
Bagi Rafael, Sophie adalah mon trésor-harta yang paling berharga. Dia tahu Sophie adalah seorang anak yatim yang sudah lama kehilangan tempat bergantung, jadi dia bertekad untuk menjadi 'rumah' paling kukuh buat wanita itu.
Bagi Sophie, Rafael bukan sekadar suami. Dia adalah keluarga, sahabat, dan kesatria yang sanggup melayan kerenah princess hiasan dalamannya walaupun terpaksa menjadi 'jentolak' angkat pasu setiap minggu.
Ini bukan cerita tentang cinta yang penuh drama air mata. Ini hanya kisah tentang mereka. Tentang rutin yang biasa, usikan yang kasar tapi manja, dan bagaimana dua jiwa mencari syurga dalam kesederhanaan hidup harian.
"Sebab dengan Abang, hidup Sophie yang kosong dulu... akhirnya rasa penuh."
PLAGIAT⚠️karya ini hasil daripada idea saya sendiri.