Select All
  • Mrs. King: The Queen From Marhaen
    10.7M 511K 74

    (COMPLETED) Dia satu-satunya cinta. Sejak pertama kali aku menjejak ke sini, hanya dia menjadi sebab aku memilih untuk tinggal di 'neraka' itu. Menjadi isterinya adalah angan-angan terbesar. Mengapa bukan cita-cita? Angan dan cita berbeza. Cita untuk sesuatu yang boleh digapai. Angan? Dia Si Putera Raja. Pewaris tungg...

    Completed   Mature
  • Dahlia Mikail
    10.9M 499K 76

    [Previously known as Mr Tengku VS Miss Flower] [Wattys Awards Winner 2016] Highest ranking: #1 in Romance #1 in Viral list -- "Saya tahu yang awak akan setuju jugak akhirnya untuk kahwin dengan saya," ujar Tengku Farhan. "Macam mana awak tahu?" Orked menyoal. Kedua tangannya disilangkan ke dada. Kaki Tengku Farhan mul...

    Completed  
  • ARFAN DANIEL
    223K 11.7K 55

    [WARNING: MATURED CONTENT] Arfan Daniel, Kerana cemburu, maruah seorang gadis yang dicintainya dirampas begitu sahaja. Namun, Arfan merupakan seorang pencinta sejati, saat bibirnya menuturkan "abang akan bertanggungjawab", ditunaikan kata-kata tersebut. Cintanya ikhlas, ikhlas buat seorang ratu yang sentiasa berta...

    Mature
  • FALAH | Serunai Maut ✔
    420K 74.8K 60

    Seluruh dunia digemparkan dengan kematian beramai-ramai di sebuah feri mewah yang berlabuh di Pulau Jengka. Tiada siapa tahu apa sebabnya. Henry dan Iman segera menyiasat kes itu. Sehinggalah penyiasatan itu membawa kepada sebuah mitos yang tidak mampu dipercayai sesiapa. Serunai maut. Kata penduduk pulau; jangan...

  • HEARNE CYRENE
    1.6K 526 44

    🌹 gorgeous cover by @imEdzza 🌹 - MY FIRST STORY - Luka. Harus kau tahu parut itu kekal abadi. Sakit. Ditinggal atau meninggalkan pergi. Bahagia. Ku berharap masa itu terjeda. Laura Navley Denver seorang gadis bongsu yang manja dan periang. Kesayangan semua orang. Siapa tahu gadis ini akan derita yang menanti akan di...

  • 𝐓𝐇𝐄 𝐋𝐔𝐍𝐀𝐓𝐈𝐂 𝐌𝐀𝐅𝐈𝐀 | 𝐓𝐄𝐑𝐁𝐈𝐓 ; 𝐄𝐁𝐎𝐎𝐊 | 𝐂√
    93.4K 4.5K 27

    Kayden Arata. Dia adalah syaitan, pembunuh kejam, dan seorang mafia yang tidak pernah mempunyai peri kemanusiaan. Jiwanya sudah lama mati dengan titik-titik hitam. Tangannya tak pernah lelah meragut nyawa manusia tanpa mengira siapa mangsanya. Darah juga telah menjadi kegemarannya tiapkali nyawa manusia direntap tanpa...

    Completed   Mature
  • 2. 𝐌𝐲 𝐁𝐞𝐚𝐮𝐭𝐢𝐟𝐮𝐥 𝐂𝐡𝐞𝐟 | OG
    262 54 8

    Ini kisah Hud Asyraff dan Daiyan Zinnirah. Orang yang sama tetapi memberikan suasana yang berbeza. Pertemuan demi pertemuan membuatkan dua hati menjadi satu. Pertemuan itu juga menggugat kasih dan cinta diantara dua hati Seorang kaki usik dan seorang manja. Bila digabungkan, rosak segalanya. Mereka ibarat pensil dan...

  • Ketua Pengawas Dingin [C]
    90.8K 8K 32

    n e w - v e r s i o n Apa yang akan terjadi jika empat orang pengawas dari sekolah lain, memasuki sekolah elit yang paling berprestasi tinggi? "Kami ditugaskan untuk memantau dan membantu para pengawas yang menjaga sekolah ini bersama-sama." - TENGKU IZZ KASYRAF "Ikut haluan sendiri sudahlah." - AMIRA HANANI Akan ada...

    Completed  
  • MAWAR
    4.9M 206K 68

    (COMPLETED) "Lupakan apa yang dah jadi kat kita malam tu." - Mawar " Izinkan aku bertanggungjawab. Aku bukan lelaki dayus untuk lepaskan apa yang patut aku buat" - Fakhrul "Kau tak salah. aku tak boleh letakkan kesalahan atas kau. Kita sama-sama tak salah. So please lupakan je. Lagipun kita tak kenal. Macam mana kau...

    Completed  
  • Hanz X Rose [ SU ]
    2.1K 552 17

    First story by:- Zaf_Riz Status:- /On Going/ | S L O W | U P D A T E | Tengku Farhan Adryan- Seorang lelaki yang boleh dikatakan full package dan menjadi igauan para wanita di luar sana. Dia juga mempunyai satu sisi yang sangat digeruni. Oleh disebabkan satu perjanjian yang dibuat oleh ibu bapanya dengan rakan baik me...

    Mature
  • OG | WANITA: Nur Atifah Marissa
    2.2K 472 20

    Nur Atifah Marissa. Melihatkan pada nama tuan empunya badan, ianya seolah-olah memaparkan seorang gadis yang sempurna. Sempurna... indah untuk dilihat, indah untuk dipandang, indah untuk bersama. Namun, tidak untuk memiliki. Bila dia fikirkan yang dia akan menjadi watak utama dalam cerita hidup seseorang, nyatanya...

  • KERANA AKU BUKAN DIA (COMPLETED) ✔
    123K 11.6K 64

    HUD AIDAN, siapa sangka di sebalik keceriaannya, dia pernah hidup umpama orang yang menunggu hukuman mati. Namun, ketika dia sedar akan khilafnya, dia diuji lagi apabila nyawanya menjadi taruhan oleh seseorang yang mahukan kematiannya. Bahkan, dia turut diuji dengan konflik keluarga. "Hud Aidan, aku nak kau mati! Kema...

    Completed  
  • AISARA (COMPLETED) ✔
    68.6K 7.5K 48

    "Dalam bulan ini, aku dah tibai tiga budak yang cuba nak try Inara. Setakat muka penyek, badan macam lidi mak aku, aku boleh guna satu jari sajalah tibai kau! Nak?" Setelah kematian Encik Rosham dalam sebuah tragedi, Aisar nekad untuk menjadi pelindung buat sahabatnya. Di mana Inara berada, di situ jugalah Aisar setia...

    Completed  
  • Cinta Yang Pergi [COMPLETED]✔️
    19.1K 1.1K 60

    Pertemuan kali pertama antara dua hati polos telah menerbitkan rasa cinta yang tak pernah dijangka. Kerana terlalu gopoh, kata putus diambil untuk bernikah. Tanpa pernah menyangka kebencian akhirnya menghantui dua hati ini. "...And, biar awak uruskan segala hal perkahwinan seorang diri. Even dia dah bayar segalanya un...

    Completed  
  • Staranghae [COMPLETED]✔️
    4.7K 875 80

    Kalau bintang yang kerdil pun boleh bagi seri pada malam yang kelam, maknanya segelap mana pun hidup kita masih ada harapan walaupun kecil. - AERA ☆ ☆ ☆ Tutup buku lama, buka lembaran baru bukanlah ungkapan yang mudah direalisasikan dalam kehidupan Aera. Dia sudah sorok kisah silamnya daripada orang lain. Sehabis baik...

    Completed   Mature
  • Arc Chemist
    80.8K 7.7K 32

    Azim, seorang saintis muda Malaysia yang tidak percayakan unsur magik disahkan mati akibat bebanan kerja. Namun, takdir menentukan segalanya. Dia secara tiba-tiba tersedar semula ke dunia asing berlatarbelakangkan abad ke-17 Eropah. Menambahkan lagi kecelaruan, Azim menyedari bahawa jasad yang diduduki sekarang...

  • You, my Punishment (Islamic Story)
    11.9M 489K 81

    "I know that we will never be a real couple, but we can at least be nice to each other Aneel" I told him. I've had enough. Tears were starting to prick my eyes, but I didn't let them fall. He looked over at me in a weird expression. Like if I died in front of him, he wouldn't care. "You don't get it, do you?! I. will...

    Completed  
  • MR LUTH: AKU BUKAN MALAIKAT |NOVEL|
    1.6M 107K 70

    |ROMANCE+THRILLER| HANYA ADA SEPARUH CERITA KERANA TELAH DIJADIKAN NOVEL/EBOOK "Ya, aku memang gila. Gila cintakan isteri aku. Hawa Sofiah." Siapa sangka? Pertemuan yang tak dirancang itu telah menyatukan Hawa dan Luth kerana perbuatan terkutuk orang ketiga di dalam rumah agam Tuan Haji Zamani. Hari itu, telah merasmi...

    Completed  
  • Setialah Untukku [COMPLETE]
    3.1K 1.3K 47

    Hanya kerana dia berbeza, Zahra Humaira yang selalu berperwatakan ceria itu nekad untuk memiliki si dia dengan apa jua cara yang ada biarpun hati terluka jiwanya merana. Tengku Irfan Rayyan, jejaka yang pernah berperwatakan semanis gula namun semakin lama semakin mengundang misteri setelah berdepan dengan pelbagai kej...

    Completed  
  • DANIEL ADELIA | C | A R S •4•
    4.7M 196K 77

    [ 4th BOOK = ARS ] BOOK 2 : BE MY BABY GIRL STATUS : COMPLETED ✔ ____________________________ "Aku nak kau menyamar jadi kekasih aku merangkap tunang aku" "Ba--baik saya setuju" ~~~ HE IS RUTHLESS . Syed Daniel Arfan, lelaki yang memiliki segala-galanya. Wang, harta, pangkat dan paras rupa yang kacak. Senang cakap, cu...

    Completed   Mature
  • [C] BADBOY ITU SUAMI AKU!
    473K 35.3K 89

    [ first malay fiction ] ❤️ ♡BOOK 1♡ "Naufal, kamu akan berkahwin bulan depan dengan gadis pilihan papa dan mama. No excuse." "WHAT?! NAUFAL KENA KAHWIN BULAN DEPAN?! ARE YOU CRAZY?! I'M JUST FUCKING 17 YEARS OLD! SPM PUN TAK LEPAS LAGI!" Naufal Muadz Baqir Bin Luzman Lais. Seorang remaja lelaki yang berumur 17 tahun s...

    Completed  
  • Bidadari Dambaan Badguy
    11.9K 976 33

    DARK ROMANCE MISTRESS SERIES: HER FOREVER HERO "Dia, bunga dambaan dari Syurga diturunkan buat seorang badguy." Fedriz Naufal | Nuwairah Rose Dia isteri, Dan dia bidadari dambaan Badguy, Cinta berlebihan memisahkan kedua insan, Ketentuan takdir menyatukan hati yang terpisah, Namun... Cinta tak semestinya bersatu, hat...

    Mature
  • Marry Me, Mafia √
    441K 16.9K 19

    1ST SHORT STORY BY _AISYWA Start : 20 October 2018 End : 13 April 2019 [ with special chapters ] SHORT STORY OF THE YEAR 2019 - THE ICE AWARD - WINNER ROMANCE 2019 - EXANDER AWARD - ____________ Sekali pandang, terus jatuh cinta. Aurora Eva tekad untuk mengahwini lelaki misteri itu. Mereka bertemu sekali lagi di suat...

    Completed  
  • Perkahwinan Maut✔︎
    4K 1.5K 26

    Pasal kahwin memang selalu didengarkan.Tapi kalau bab bab khawin paksa macam mana pula.Thania seorang anak daripada Dato Naufal dan Datin Aizurren yang terpaksa untuk Khawin dengan orang yang tidak pernah dicintainya. "Bla bal,aku tak nak dengar"-Sarah "Beb,ni bukan pasal putus cinta lagi lah!"-Thania "Ah tipu!"-Sarah...

  • ONLY YOU, LOVE
    116K 7.9K 70

    [KARYA PERTAMA] [Completed] Known as: Cinta Untuk Kamu Lagi Tengku Ayie Idlan - Seorang lelaki yang membenci kaum wanita. Sifat benci tersebut muncul tatkala dia kehilangan seorang abang angkat dan kekasih hati. Kekasihnya yang akan berkahwin dengan orang lain. Hati siapa yang tak sakit bila ditinggalkan kerana lela...

    Completed  
  • W I L D A N ✓
    59.2K 6.3K 75

    [ COMPLETED ] AMARAN KERAS: DILARANG MENCIPLAK ATAU MEMPLAGIAT ❗ ❗ ❗ It was normal until she received a note. Do wait for the day, beautiful. ♡ He asked her to wait, so she waited. She tried to hold on but to no avail. He never come, even for once. Then she started to think, is it worth to wait for something that is...

    Completed  
  • DANGEROUS LOVE | DITERBITKAN | ARS •2•
    780K 27.6K 37

    [ 2nd BOOK = ARS ] BOOK 2 : YOU'RE MINE ! MR MAFIA ______________________________ FIRASH ARYAN. Nama dia cukup mengerunkan sesiapa sahaja. Tiada siapa tahu kerja 'kedua' lelaki ini. Kerana kerjanya cukup menakutkan dan membuatkan tiada siapa berani masuk campur! IMAN AULIA. Gadis polos yang senang ditipu. Kerana seora...

    Mature
  • Perfect Antithesis ✓
    2.2M 236K 80

    Manusia melakukan kesilapan. Buku ini adalah kesilapan Effalee. *A story written by a girl who knew nothing about writing do not read this book. tolonglah jangan baca. jangan baca... Too many flaws and too many cringy-ness in this book. You will regret. START: 27th July 2021 END: 5th September 2021 STATUS: COMPLETED

    Completed  
  • 𝐌𝐫 𝐄𝐯𝐢𝐥 𝐁𝐞𝐬𝐢𝐝𝐞 𝐘𝐨𝐮 | 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐞 √
    312K 20.5K 113

    🏆 The Best Action | Patahan Ranting Awards 2020 🏆 Vote Terbanyak Winner | Patahan Ranting Awards 2020 Dikenali sebagai That Man Is Evil Amaran : ⚠️Depressing and Insane love story ⚠️ Ash, Dia jejaka yang sempurna dari segi luaran. Dia mempunyai segalanya, wanita dan pangkat. Ketampanannya pula tidak dapat ditidakka...

    Completed   Mature
  • Vice Versa : Vengeance
    399K 24.9K 52

    Sometimes The Devil is gentleman ▄︻̷̿┻̿═━一 • Bila dengar sahaja nama Qays Ardani, semua tahu dia lah si durjana yang merogol dan membunuh adik kandung sendiri. Hanya satu matlamat Qays dalam hidup, iaitu mencari manusia yang memerangkap dirinya. Empat tahun di Henry Gurney dan keluarga memula...